2022-11-30 102 瀏覽
今日嚟到旺角長阪燒呢間日式居酒屋食新嘢, 朋友介紹佢哋嘅食材新鮮味美, 所以十分期待。 最欣賞係佢嘅裝修好有日式風味 ,而且座位舒適, 係高級日式餐廳嘅風格。前菜叫咗沖繩海葡萄蕃茄沙律同安康魚肝酢物。 不得不讚佢嘅沙律菜好新鮮,海葡萄口感好特別, 配埋砌到好似花一樣嘅蕃茄, 視覺同味覺都係一流嘅享受。佢嘅海膽海鮮杯,海膽十分新鮮, 一食已經feel到係高級海膽。至於厚切蒲燒鰻魚,油脂分佈十分平均,咬落去十分香口, 油脂同埋鰻魚汁融合得恰到好處。豚肉秋葵, 烤到脆口嘅豚肉配埋新鮮秋葵, 口感外脆內軟。雞胸軟骨,十分脆口, 帶少少烤到香口雞胸肉, 口感十分好。雞髀肉, 肉質好juicy, 雞肉一啲都唔老, 鮮嫩多汁, 完全感受到師傅,他的十分手勢掌握得好好。燒杏鮑菇同燒翠玉瓜作為蔬菜類都覺得好出色。個人覺得餐廳十分值得回顧。

豚肉秋葵, 烤到脆口嘅豚肉配埋新鮮秋葵, 口感外脆內軟。
雞胸軟骨,十分脆口, 帶少少烤到香口雞胸肉, 口感十分好。
燒杏鮑菇同燒翠玉瓜作為蔬菜類都覺得好出色。
個人覺得餐廳十分值得回顧。