2020-06-20 31 瀏覽
正宗麻辣鍋,渝味呢間類既舖係香港都比較少見,佢個麻辣鍋絕對值得推介,因個麻香比出面好多舖都做得比較出色,最緊要係個食法夠曬正宗,配上麻油+香生蒜,唔似出面d火鍋店嚴咁,仲係用緊d港式調味,即係豉油+辣椒仔+蒜,用麻油可以調和左部份麻,有提鮮提香既成用,仲可以保護到個胃,食落都健康d。環境方面,佢個裝修都唔錯,夠曬闊落,4人枱可以坐足6個人都得,所以坐得係幾舒服,仲有入座仲送個糖水比你,有d人覺得奇怪,一開始就食甜品?原來食飲完個糖水,可以有d野係個胃,包護個胃,食辣都要食得有技巧嫁嗎。火鍋配料方面,整體食材都算唔錯,幾新鮮,最鐘意個前菜炸物,夠曬香口,放去個鍋卓一卓,再點麻油,食落好惹味好香口。