2014-10-15 3351 瀏覽
一入到餐廳已經聽到好多annihasaeyo,餐廳入面好多waiter waitress 都係好後生嘅韓人 啲韓妝好靚。一坐低就有好多side dishes. 睇落都係平時食開嗰啲 但一食落口就分出真假。依度啲kimchee唔會好似出面食嗰啲咁酸,辣得黎味道正宗,我refill 左三碟。綠色pancake平時無見過個但好薄好好食,refill 左一碟。粉絲唔會痴埋一舊 唔會太咸,好鍾意食,但驚食太多會食唔落之後個飯,refill 左一碟同人share。salad好新鮮,個蛋雖然無乜特別 但都幾好味。睇睇個menu個人覺得好平加一就有得喪refill side dishes.仲有野飲任飲, 不過呢個好似係promotion黎。最後我嗌左503魷魚飯,等左幾分鐘就有。我好似食石頭飯咁"搞暈"佢先食, D魷魚份量岩岩好, 唔會太多唔會太少, 好夠味, 煮得好林但如果爽口D會好食D. 我本食唔太食得辣, 食到中後期有D頂唔順就飲個湯. 其實我唔知個湯係咩黎因為我食其他韓國餐廳無見過呢個湯. 問下D韓國人先知原來個湯可以解辣, 飲左幾淡發現真係WORK而且好好味, 唔係味精湯. 最後我點左個NO
勁多前菜
睇睇個menu個人覺得好平
魷魚好味
解辣的湯
我本食唔太食得辣, 食到中後期有D頂唔順就飲個湯.
而且好好味, 唔係味精湯.

最後我點左個NON ALCHOHOLIC APPLE MINT, 苦苦地. 但唔係好夠飲所以點多個COFFEE, 反正免費.

成左咁多野我只係食左$58 + 10%, 仲要SERIVE環境韓國人都好好~~!!
我諗我冇辦法唔俾滿分LA, 希望個QUALITY 可以KEEP住, 下次會帶其他朋友黎試!
2014-10-15
魷魚好味