2019-08-24 175 瀏覽
同韓國既燒肉可以媲美韓燒 喺帝國中心同寶勒巷都有分店 今次去既係寶勒巷嗰間 餐廳好大 座位好闊落 坐得好舒服 同埋都有幾多韓國人係到用餐 好似去左韓國甘 我諗多韓國人既地方就代表間野係做到韓國既質素😛配菜多到成張枱full哂 仲有個煎蛋餅 **一定食燒肉**有幾隻八色珍味拼盤 另有四色五花肉加豬肉$598四色五花肉加牛肉$698我地嗌左 八色五花肉$538有八款醃制既味道包括有 人蔘 黑椒 日式燒汁 大醬 辣椒醬 香草 咖喱 蒜蓉 ,人蔘味係最特別因為好重人蔘味 好似咬緊人蔘 同埋餐牌話係2至3人份量 但其實兩個人食 d肉厚到棉枱甘 係食唔哂🤣五花肉 一定要有肥膏先好食 每一塊肉都肥瘦balance very juicy🤩另外仲嗌左醱酵人蔘雞湯$108原條人蔘同原隻鮮嫩既雞肉 啲雞炆得好淋 連軍都一咬既碎 簡直係最佳match 好鮮甜葛根水冷麵small size$68睇menu話一啖燒肉一啖冷麵 好多韓國人都會甘樣去食🤣就揀左一個黎試下 好正冰火二重奏甘 食完一塊熱辣辣既燒肉 即刻再食一啖冷麵 酸酸尾尾 即刻中和左個一啖肉既肥膩感 的確唔錯 下次都會叫個冷麵食燒肉

配菜多到成張枱full哂 仲有個煎蛋餅

四色五花肉加牛肉$698