2024-04-30 21 瀏覽
冇咩韓國人唔認識嘅韓雅林 ,喺銅鑼灣做嘢嘅我已經食過幾次!最近去感覺耳目一新,而且菜式亦都越嚟越豐富!今次我就點左韓劇入邊最常出現嘅白飯小偷-醬油蟹!🦀伴住一碗蛋黃紫菜飯,當鮮甜新鮮嘅蟹肉伴上醬油淡淡嘅香味,果然係送飯嘅最佳朋友🐷食醬油蟹最緊要就係多膏同埋新鮮,而醬油味道又唔可以搶過蟹嘅本身,佢哋絕對完美體現到啊!水冷麵-又係一個經典嘅韓國菜,新鮮嘅梨加上涼涼嘅水冷麵,絕對係開胃之選!💓泡菜煎餅-煎到脆卜卜嘅泡菜煎餅,加上帶出鮮味嘅醬汁,一嚿接一嚿,見到我食得咁豪邁就知幾好味啦😝辣牛肉粉絲湯-充滿牛肉,粉絲,配菜,唔鐘意食飯既朋友叫呢個一定唔怕肚餓😂飽到上心口!

• 醬油蟹
  • 前菜