2019-08-14
今晚約左好朋友食omakase,揀左間上環新開嘅試下,新開左5個月,所有內裝都好新淨好乾淨!坐得好舒服,我地座一樓,但之後傾傾下計知道原來上面仲有層,甘下次一大班朋友去都岩啦~去到我地兩個點左$1380個set,佢地仲好好suggest換兩個唔同main俾我地share食,可以一次過試晒兩款!100分呀,之後叫sake都俾左好多comment我地,成功揀到板好好飲既sake! 胡麻豆角幾特別,之前冇食過,好開胃岩晒夏天食海膽湯葉湯葉姐係腐皮,淡淡地所以令到d海膽味出好呀右口魚好特別俾左塊板你點salt食!魚味都好好石垣貝次次見師傅拍佢都好開心!郁下郁下大刀魚師傅輕輕燒過,加埋d salt 令鮮味更出北海道蠔好甜好肥美呀鯖魚with袖子皮我本身麻麻地食鯖魚,但加埋袖子皮個感覺好fresh,令我對鯖魚有點改觀了銀雪魚魚油十足中拖羅完全冇得彈大拖羅師傅輕輕燒過,D魚油咇晒出黎,包番紫菜食岩岩好袖子青檸jelly 清清味雷,好fresh好想食多幾舊香魚熟食之一,本身好怕骨,但好彩師傅幫手起晒,魚頭魚尾都脆pokpok好正金目鯛牡丹蝦深海池魚赤貝以上都正常leveluni用左北海道既bafun
胡麻豆角
幾特別,之前冇食過,好開胃岩晒夏天食
海膽湯葉
湯葉姐係腐皮,淡淡地所以令到d海膽味出好呀
右口魚
好特別俾左塊板你點salt食!魚味都好好
石垣貝
次次見師傅拍佢都好開心!郁下郁下
大刀魚
師傅輕輕燒過,加埋d salt 令鮮味更出
北海道蠔
好甜好肥美呀
鯖魚with袖子皮
銀雪魚
魚油十足
中拖羅
完全冇得彈
大拖羅
師傅輕輕燒過,D魚油咇晒出黎,包番紫菜食岩岩好
袖子青檸jelly
清清味雷,好fresh好想食多幾舊
香魚
金目鯛
牡丹蝦
深海池魚
赤貝
以上都正常level
uni
用左北海道既bafun uni! 夠鮮甜,師傅俾好足料
右口魚邊
通常好小omakase有得食,但真係好肥好多油好好味hahahaha
焗蛋
同出面d tamagoyaki唔同,係真係好似甜品咁,好好味
鮑魚
熟食2,好林都好入味
總括,係一間唔算多surprise 但十分有實力既新餐廳,絕對會再encore!!