2020-08-19 63 瀏覽
同朋友來到將軍澳食飯 見到呢間大家台灣野大排長龍 應該都無選錯嫁喇 就選了呢間紅燒牛筋三寶麵-三寶包括牛肚牛筋牛𦟌 勁淋稔 勁出色 加上個湯底牛味好重 超級好味鹽酥雞扒滷肉飯-個雞炸得好香脆但又唔會好油膩 推介呀 滷肉飯肉粒 粒粒分明肥瘦啱啱好超級好食麻辣豬肚-個麻辣味好惹味豬肚爽口配埋真係一流滷水豆腐 涼拌黑醋茄子-我地再加左2個小食 個滷水豆腐滷得好入味 茄子配黑醋真係好夾完全無得輸煎餃子-餃子分量好大 皮薄餡靚 可能已經好飽 唔係一定會再叫台南手工餡餅-餡餅份量好大 而且啱啱炸起勁香脆 入邊啲餡料仲有湯汁超正台灣烤香腸-台灣香腸不嬲都好好食 加上即炸即食忍唔住一舊接一舊芝士奶蓋阿華田-阿華 奶蓋勁滑 估唔到配埋阿華田係咁夾火龍果多多梳打-好似係其他地方有火龍果飲品 估唔到原來好好飲好fresh 推介呀

麻辣豬肚-個麻辣味好惹味豬肚爽口配埋真係一流
芝士奶蓋阿華田-阿華 奶蓋勁滑 估唔到配埋阿華田係咁夾