2020-04-08 991 瀏覽
藝人傅佩嘉同台灣老公一齊開嘅台菜食堂,而佢就一直支持運動✋🏻👆🏻 三間舖頭都係喺商場入面,係商場附近嘅都可以考慮吓😎/🍜紅燒三星麵 $82有牛肉、牛筋同牛肚再配台灣幼麵,佢湯底唔會好濃味,我覺得幾好唔會太鹹😌 牛肉同牛雜都夠淋同入味,不過以招牌菜來講我覺得不過不失😝 其他食物仲令人驚喜🤨/🍝 魯肉乾面 tea set $48 配汽水呢個我好鍾意😚佢魯肉好入味而且份量都好多😛 魯肉嘅油香包住啲麵條,食入口啖啖都豬油香🐖勁肥不過好正😂 /🌮刈包 (酸菜牛肉) tea set $38 配汽水刈包都係台灣特色之一,佢味道同喺台灣食嘅差不多😗 都係有少少煙韌,唯一就係唔夠熱辣辣🧐 酸菜牛肉味道同刈包都夾😎/🧆 好炸拼盤 tea set $38 配汽水🥳我覺得呢個拼盤最好味😚,拼盤有甜不辣(8條)、KTV香腸(6片) 同百頁豆腐(5嚿),份量都唔少🤨。首推百頁豆腐🤩 佢外層炸過但唔會好硬,然後一咬入口就有豆腐香味🤓 比起豆腐佢更加似魚蛋嘅口感🤪 呢個真係有驚喜!😙 甜不辣佢放咗好多蒜蓉,好香口😙 香腸味道正常,唔會太咸~ 肥豬肉味都好香😚/🧃 跟餐送可樂或雪碧,我哋加咗$5轉仙草蜜😗 佢係一罐罐的

🍜紅燒三星麵 $82
🍝 魯肉乾面 tea set $48 配汽水
🌮刈包 (酸菜牛肉) tea set $38 配汽水
🧆 好炸拼盤 tea set $38 配汽水

🧃 跟餐送可樂或雪碧,我哋加咗$5轉仙草蜜😗 佢係一罐罐的~ 由台灣製造🇹🇼 個底係會有一粒粒仙草😙 味道都唔錯嘅,不過罐裝飲品都係有個通病,就係太甜啦🤪
我個人對台菜係情有獨鍾😂 日日食都唔會厭😗 呢間都係我一定會encore嘅一間😙 (最愛都係程班長~🤪)