2021-03-20
每次經過古早蛋糕🍰舖,都會聞到好香出爐既氣味,都會吸引我去睇睇,因為我就最鍾意食。✳呢間古早蛋糕師傅專誠去到台灣到學師,古早蛋糕師傅做到少,而正宗烘焙,做到黃金底及黃金邊。蛋糕濕潤軟熟。老闆都聆聽客人不同意見,製造出創新既口味。有原味蛋糕、肉鬆芝士,斑蘭味、拉絲流心芝士,斑蘭咖映、榴槤、杏汁杏仁、擂沙黑芝麻味多達30款。仲有佢地個手挽位係💟心型架,而分別有❤紅、黃💛兩色選擇架。.🌟店內仲有多款口味,仲可電話預訂服務,想預訂限量自家製口味蛋糕就要提前call佢地呀。💜特級骯髒朱古力蛋糕呢款又比較特別既骯髒朱古力蛋糕,最面舖了多層粉狀既朱古力粉同碎加些彩色碎粒小朋友見到就最鍾意,中間夾心是朱古力醬。蛋糕綿密度很高,做到黃金邊同黃金底既古早蛋糕。🧡肉鬆蛋糕最面及中間的肉鬆都係嚴選最好的食材來製造入口綿密蛋糕仲好濕潤同鬆軟,入口即溶化。.💨如果食唔曬都唔緊要,可冷藏3天,使用電飯煲約十分鐘就可以食喇。囍源古早蛋糕📍深水埗北河街123號➡️(近鴨寮街) (汝洲街北河街口)深水埗MTR A2出口☎️26699888
老闆都聆聽客人不同意見,製造出創新既口味。
仲有佢地個手挽位係💟心型架,而分別有❤紅、黃💛兩色選擇架。
💜特級骯髒朱古力蛋糕
蛋糕綿密度很高,做到黃金邊同黃金底既古早蛋糕。
🧡肉鬆蛋糕
最面及中間的肉鬆都係嚴選最好的食材來製造
入口綿密蛋糕仲好濕潤同鬆軟,入口即溶化。
囍源古早蛋糕
📍深水埗北河街123號