2021-03-07 52 瀏覽
一向都好鍾意食台灣古早蛋糕㗎☺️朋友介紹我如果想食正宗嘅台灣古早蛋糕,就要去深水埗 囍源古早蛋糕買,所以我今日收早就即刻出去買😍.囍源嘅古早蛋糕喺用水浴法造㗎~所以佢哋個蛋糕邊同底都唔會燶~而且仲超鬆軟添!真喺超好味啊!總共有60幾款味道,可以早一個星期預訂喜歡嘅味道,蛋糕面可以印不同嘅印章,就算喺訂做生日蛋糕都得㗎!.食蛋糕都好講究㗎,要喺中間先切一刀,再切成一粒粒咁樣食,好似鋸樹咁樣鋸開,唔好一刀過咁切~咁先可以保持到蛋糕夠鬆軟同口感唔會變☺️頭一晚食唔曬可以室溫保存,第二晚先放雪櫃可以放多三日~🔸特級骯髒朱古力超過10款不同國家嘅朱古力配料喺蛋糕上面,食落每啖嘅口感都好有層次😋而且所有古早蛋糕都喺低糖小油,所以就算喺減緊肥都可以放心食~非常健康!.🔸班蘭自家做嘅班蘭精華,就好似平時喺泰國食嘅班蘭千層糕一樣顏色咁,所以佢哋做嘅班蘭蛋糕喺精華嘅綠色,唔似出面嘅淺綠色,因為出面好多都係用緊班蘭糖粉嚟做,所以顏色就會唔同,你哋記得一定要試吓!
一向都好鍾意食台灣古早蛋糕㗎☺️
朋友介紹我如果想食正宗嘅台灣古早蛋糕,
就要去深水埗 囍源古早蛋糕買,所以我今日收早就即刻出去買😍

而且仲超鬆軟添!真喺超好味啊!

食蛋糕都好講究㗎,要喺中間先切一刀,

🔸特級骯髒朱古力
超過10款不同國家嘅朱古力配料喺蛋糕上面,