2019-11-09
今日接朋友收工 見到時間仲早去左食個下午茶🥰上網search完之後搵到間印度菜 好多正評 所以一於試下先!餐廳入面啲員工全部都係外國人 而且餐廳設計色彩繽紛 好有去到外國嘅感覺😳本身打開Menu全部都係英文同印度文 有少少嚇親🤭但發現原來有另一份中英對照 好細心😂最後我叫左從來冇係香港食過既印度菜式 印度特色薯蓉餡圓脆餅同埋咖喱薯仔包(奶酪)!印度特色薯蓉餡圓脆餅似冷盤咁 口感層次多變 一開頭上面既係脆餅 底下既係薯蓉 食落去酸酸甜甜好開胃☺️而咖喱薯仔包(奶酪) 個人十分推薦試下 食落去有牛油既香 再加埋啲醬 食完一啖停唔到口🥰基本上對我黎講係必點菜式而孟買‘半杯’茶比起我食過既印度餐廳味道比較淡 由於個人中意比較清淡 呢杯拉茶幾岩我飲😂可以中和返小食既香料味