2024-01-19
一入到黎第一眼真係wowww一聲(≧▽≦),成個design環境係好歐式復古風格,而且有著好迷人暗淡嘅浪漫燈光,旁邊有一塊塊嘅落地玻璃,外面就係一片海景🐬而另外一邊就係一片復古design擺設,可以見到佢哋張牆身打做成一個藏書角落,真係好適合打卡(o^^o)服務員都好有禮貌親切,不但會keep住幫我哋refill water,而且有新嘅菜式上枱嘅時候仲會幫我哋換過啲新嘅碟🥰💜 France Hibernation Beef🥩 (Maison Polmard) 💰$398Hanger Steak 250g~Medium cook 🧑🍳🥩~ Sauce - Borderlaise 第一款main dish就要係steak 🥩🥰由於依份牛扒係5 成熟,所以食落係好易入口而且唔會好靱~切開中間係見到有漸漸的紅色肉質,望起嚟一啲都唔老🐮 成份牛嘅份量都幾大份🙈配菜方面全部都採用左新鮮有機菜,令到個dish 加左fresh嘅口感( ´▽`)💜 Carabineros Red Prawn Pasta🦐🍝 💰$458一上枱waiter已經用我哋講一陣可以用蝦頭嘅蝦膏汁去增添成個pasta嘅濃郁鮮味~
Hanger Steak 250g
~Medium cook 🧑🍳🥩
~ Sauce - Borderlaise
🦐望落去係好新鮮紅卜卜,而且食落去係好有鮮甜味🤤
去到重頭戲pasta🍝,仲唔到個pasta會係比較粗身而且食落口幾煙韌彈牙! 完全唔會一咬就斷/好淋,食入口每一啖都充滿住好濃郁的龍蝦味,真係好掛汁(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💕
💜 The Honey Thief 🍸 💰$128
Venus and Cupid as Honey Thief
Ingredients - Rosemary Infused Gin & Five Spiced Honey & Lemon Juice & Grapefruit Juice
飲落去有陣陣薑味散發在口腔之中,一開始會有啲唔習慣依種口感 (Meow小編平時唔飲酒( ´▽`)),但飲多幾啖又覺得幾過癮哈哈🤣
💜Blueberry Cheesecake 🍰 💰$98
Ingredients - Blueberry cheese🫐🧀 & Vanilla cream & White chocolate & Blueberries 🫐
首先一上枱第一眼睇已經覺得依份唔係甜品咁簡單,而係藝術品🎨🤤!!! 佢張成份cheesecake dessert 擺成一幅蝴蝶🦋圖案,每一個details 位都令我驚嘆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
依份blueberry cheesecake食落口唔會太甜剛剛好,而且cheesecake上面仲佈滿住新鮮嘅藍莓🫐,成個口頓時充滿住甜絲的藍莓香味😳😳🫐🩵🩵
💜 Lemongrass Apple Yogurt Mousse Cake 🍰 💰$98
Ingredients - Lemongrass Apple confit & Lemongrass mousse & Yogurt mousse
又係一件好高質打卡able嘅甜品🥹🥹🫶
成個賣相就好似清新春天風嘅甜品咁,一份簡單嘅mousse cake比蘋果堆粒、mousse、青蘋果切片🍏、朱古力花花裝籂🌼包圍住(o^^o)
食落第一啖係有微酸幾清新嘅感覺 成個mousse係食得出有啖啖嘅檸檬清新🍋口感,食到中間入面仲驚喜發現有青蘋果粒🍏😳
France Hibernation Beef
The Honey Thief