2019-07-11 1239 瀏覽
之前見到網上介紹呢間一人一蒸氣鍋啲海鮮話好新鮮 每日香港仔直送 就打算黎食了😙 因為平時啲蒸氣鍋成日都要半圍咁叫 唔係咁易約到成班朋友一齊食😔 所以呢個一人一蒸氣鍋就岩哂啦 兩個人食都得阿😍餐牌介紹有三個set 我特登黎到就梗係食多幾款海鮮😏 要左貴啲果個八府巡按套餐啦($328) 😍😍 其實出面普通半圍果啲最平除開都要二百幾三百一個人啦 所以我覺得$328可以接受😙每個人都有半隻蟹 半隻龍蝦 鮑魚 黃金蚌 元貝 三隻蝦 鮮魚片 白蜆 貴妃蚌同蟶子王😍 望到都好豐富阿 勁吸引🤤🤤🤤餐桌上有指引教啲海鮮應該蒸幾多分鐘 仲有埋timer 唔怕海鮮蒸到老哂🤪 每款海鮮都拆開哂洗乾淨 最適合我呢啲海鮮控既懶人😝海鮮真係每款都好新鮮 除左鮮仲食到甜味 特別係黃金蚌同元貝 連個汁都好鮮甜🤤 黃金蚌仲帶少少鹹味 大隻又夠爽口🤤元貝一定要飲埋啲汁😍 真係鮮味無窮😍 一拆肉就離開咗個殼 勁方便食 仲要勁滑 一啲都唔韌又唔腥😋蟹膏阿 仲有啲留咗係個盤度 可想言之真係靚蟹😋 蟹肉一啲都唔水 幾實肉 仲好貼心咁每人一個鉗 拆肉都方便啲👍食完啲海鮮之後仲有蔬菜 點心 肉 其實成個套餐真係超多嘢食 點心都好有驚喜

八府巡按套餐

黃金蚌

食完啲海鮮之後仲有蔬菜 點心 肉 其實成個套餐真係超多嘢食 點心都好有驚喜😝 燒賣同山竹牛肉仲好食過酒樓嗰啲😂
最後仲可以揀配粥或者麵 我就要左烏冬 稻庭烏冬夠彈牙😙 番茄湯好fresh好濃 不過如果想食返海鮮鮮味就可能配粥底適合啲🤔 每樣食物都好滿意 下次再同朋友黎食阿!😋😋
2019-07-10
八府巡按套餐