2019-07-21 415 瀏覽
趁今日星期日同屋企人出嚟飲茶,特登訂左呢間望落好好樣嘅茶樓,個名都好有趣,叫紅樓。一入到去就見到佢地用暗紅色做主體既裝修。午事都幾多人,都好激動諗住食好野。望下個餐牌先。佢既名可以都望到比好多心機去改,我地就點左好幾個招牌。紅樓炒飯,個賣相唔差。有蟹肉,甚至仲食到有鮑魚,係一個幾鮮味嘅飯嚟嘅。椰子棉花雞,啲椰子其實味道唔係好足,啲雞都幾柴下,唔難食但係又未到好好食囉。有少少甜味。個蝦使就令我嬲豬左,我哋上咗之後冇搞過,佢一上黎就係呢種甩皮甩骨嘅樣,好似大風吹完過嚟咁樣,就算好食都有少少唔開心啦鴨肉包包,呢種應該係中式漢堡包?賣相係真係好好,但係食落嘅時候個包係凍㗎,鴨肉嘅味道就還好。合格嘅😂😂有一啲甜甜地嘅京色醬、番茄同埋青瓜,食落都清爽,但樣大過味道好多。珍菌黑松露球,抱歉呢張影得吾好,但呢個球係最好食嘅,松露味好香好濃,食落有啲似鹹水角,香口嘢嚟嘅都OK🤣🤣🤣清湯牛肉球,都幾好食,就係普通😂😂地好食總括黎講,呢間野我應該唔會食第二次,實在係普通水平,但係比普通飲茶貴好多😂😂😂cp值不高

午事都幾多人,都好激動諗住食好野。
望下個餐牌先。

佢既名可以都望到比好多心機去改,我地就點左好幾個招牌。
紅樓炒飯

清湯牛肉球,都幾好食,就係普通😂😂地好食

2019-07-21