當日係星期6, 最近好多餐廳都休業,或者只做外賣,友人11:00am左右開始等,估唔到要等到12:30pm先有位~第一次幫襯呢間分店,比起黃大仙果間就腳好多,出左地鐵站轉個彎,行多2分鐘都唔駛就到了香港人真係好中意排隊等位食壽司呀當日芭菲減價$22,即使果日凍,唔係好想食凍野,但都係無阻我去食呀魔鬼又打敗了天使~~當日迴轉帶相對無咩壽司...其實疫情期間,都係即叫即做比較衛生,萬一有客人對住迴轉帶咳,咁d食物就出事了....保障返客人係好事當日order第一輪,試左真.墨魚汁拌麵,真係好唔錯,又有好多蟹籽,我都係第1次在呢道食麵類,口感唔錯,唔會好咸,墨魚的口感相當好~黃金脆薯$12 好抵食,好大份,而且好新鮮,沙律醬似係千島醬?份量都好多呀!炙燒芝士三文魚腩是我的最愛,真係每次都會order!!蝦三味 好抵食,而且好新鮮~黑色碟的原條海饅相當吸引,友人教我可以mix其他壽司同甜品蛋糕一齊食,真係相當之特別,我都覺得饅魚係可以當甜品咁樣一齊食尤其係梳乎里饅魚呀!一食落口就即溶,公公婆婆無牙力都可以照樣食得到~空氣感真係好強天婦羅蟹腳壽司,好大隻~好少可以食到天婦羅蟹腳!都幾特別!吞拿魚
當日係星期6, 最近好多餐廳都休業,或者只做外賣,

香港人真係好中意排隊等位食壽司

當日芭菲減價$22,即使果日凍,唔係好想食凍野,

但都係無阻我去食呀
魔鬼又打敗了天使~~

當日order第一輪,試左
真.墨魚汁拌麵,真係好唔錯,又有好多蟹籽,

炙燒芝士三文魚腩是我的最愛,真係每次都會order!!
蝦三味 好抵食,而且好新鮮~

黑色碟的
原條海饅相當吸引,友人教我可以mix其他壽司甜品蛋糕一齊食,
真係相當之特別,我都覺得饅魚係可以當甜品咁樣一齊食

尤其係

天婦羅蟹腳壽司,好大隻~好少可以食到天婦羅蟹腳!都幾特別!
吞拿魚碎軍艦我平時好少食,但黎到呢度,點都要食下出名的鮮味吞拿魚~好食!!
茶碗蒸一如以往咁大碗又好多料,有菇,雞肉,蟹棒,帆立貝,又有濃濃的雞湯味,好滑

忘了前面呢碟叫咩名,但幾好味

炸蔥赤蝦壽司

期間限定的炸蔥赤蝦壽司,忘了真正個名~真係好濃烈的炸蔥,再配上淡淡的蝦味,呢款下次有機會都想再食

惠方卷

開頭上菜的惠方卷,完全包到散晒...我朋友叫職員過來,比佢睇下,
職員叫廚房再即刻整返新的一碟,再親自拎出黎比我地食
甜甜地,唔點豉油食已經好好味,仲有麻油香味tim!

第2個胃正式打開的甜品時間

巴斯克烤芝士蛋糕
cream比想像中大呀,酸酸甜甜的口感,再配上綠茶真係一流

綠茶蕨餅芭菲

我次次黎呢道都係食綠茶款,可惜撞唔到有期間限定的白桃款,否則都想試下

我地嫌綠茶粉唔夠,自己再添加

最後去到埋單時間,每人食左$170左右~飽到傻左

炸蔥赤蝦壽司