The Market

2020-05-05 3831 瀏覽
朋友發現左呢一間平時好難訂嘅酒店而家竟然有折扣優惠,毫不猶豫就訂枱試吓。今次做緊榴槤甜品主題,啱晒鐘意食榴槤嘅朋友仔呀!食物種類都算幾多,而且質素都OK,冷盤方面例如龍蝦,長腳蟹都幾新鮮,最好味係魚子醬蟹肉多士😋刺身有甜蝦,三文魚,帆立貝,吞拿魚。帆立貝好大粒,好味!燉湯係椰皇雪耳瘦肉燉雞,好大碗亦超級足料!熱盤方面呢有炒蟹,牛仔骨,泰式蝦餅,印度咖喱,豬頸肉,叉燒,海南雞飯,蒸沙巴龍躉,鵝肝等,個人覺得牛仔骨叉燒同海南雞比較好食😋呢度有幾款pizza. 即燒牛扒同羊扒等,試左牛扒,味道唔錯!食自助餐當然最重要係食甜品啦,呢度嘅甜品款式好多。雪糕好正有Godiva 軟雪糕,movenpick雪糕同自家製榴槤雪糕。因為今次係榴槤做主題所以當然唔少得榴槤做嘅甜品啦例如係榴槤布甸,榴槤湯圓,榴連蛋糕,炸榴連脆脆配榴連蓉。唔食榴連嘅朋友唔使擔心,因為呢度有鐵觀音大菜糕,芒果甜品,燕窩甜品等都幾好味㗎!飲品方面,自助餐提供左自助橙汁,西柚汁同凍檸茶,另外每位送餐茶一杯既。如果嚟呢度食自助餐呢可以嘅話肯定枱嘅時候或者可以備注坐近啲食物區。因為坐得遠行去拿食物唔太方便喔!

燉湯係椰皇雪耳瘦肉燉雞,好大碗亦超級足料!