The Market

2019-09-19 1044 瀏覽
由於我阿嫂生日,所以我今日請咗佢去食buffet,而且我係超級鍾意食榴槤嘅人,所以選呢一間酒店係不二之選。呢間酒店嘅buffet除咗榴槤之外其他嘢都好好味好多選擇。我本身係OpenRice訂位但係估唔到原來有八五折㗎。喺呢度食過咁多第一次有discount 咋😍😁所以俾咗一次驚喜自己。可能環境因素嘅關係,我亦都係第一次見到冇爆到,以前好耐之前要book位㗎 睇吓佢啲榴槤甜品幾多,仲有榴槤雪糕😍😍除咗榴槤甜品之外,佢仲有好多其他唔同嘅甜品都好出色好好味,淨係食佢個甜品都可以值回票價佢嘅海鮮吧都好多唔同嘅種類嘅海鮮,有大蜆、龍蝦仔🦞、鮮蝦丶長腳蟹、蟹鉗等等😋😋由於我食得唔多野,平時淨係食海鮮丶甜品就已經飽啦,今日就攞咗個椰子燉雞同埋呢個海鮮粥兩個都好好味仲有我攞咗呢件片皮鴨,我反而覺得唔好食👎🏻覺得佢好唔新鮮食咗一小片就冇食啦最尾就梗係要食生果啦,西瓜就唔甜但係個哈密瓜非常之甜,另外果一碗係榴槤雪糕好好味呀由於我訂位嘅時候寫低咗叫佢幫我寫生日牌,送上嚟嘅時候我阿嫂非常surprise件紅梅餅都好好味喎,不過實在太飽食唔晒了最尾嘅餐飲可以叫Latte㗎,味道都唔錯不過我忘記咗影相☹️總括呢一餐

睇吓佢啲榴槤甜品幾多,仲有榴槤雪糕😍😍

件紅梅餅都好好味喎,不過實在太飽食唔晒了

總括呢一餐非常之好味,大家亦都食得好開心,下次一定會再encore。不過我覺得應該做d discount囉
午餐
慶祝紀念