2019-05-18 344 瀏覽
之前上網見到尖沙咀有間以榴槤做主題嘅餐廳,作為榴槤忠實粉絲嘅我,就趁機去試下。喺香港好似比較少榴槤做主題嘅餐廳,一入到去就已經聞到榴槤味🤤🤤好香。坐底冇幾耐,老闆同老闆娘都各自向我同朋友介紹佢地嘅招牌菜,榴槤芝士餅同期間限定嘅榴槤雪球。咁我同朋友兩個人就叫左一個榴槤芝士餅,榴槤雪球同一杯榴槤珍珠奶茶呢個榴槤芝士凍餅都幾香榴槤味,芝士味較重。可能係因為凍餅嘅關係,食落好似食緊榴槤冰條感,口感好特別。至於呢個榴槤雪球,榴槤味好重。因為有一舊榴槤喺入面!加埋啲cream同係凍食嘅關係,真係好似食緊榴槤雪糕咁!好正!店員仲推介我地用手食,好似會滋味啲!😂😂最後就係呢杯榴槤珍珠奶茶。先講左佢將榴槤打成好似奶昔咁,口感好滑!更值得一提係佢地啲珍珠煮得好有口感,好好咬而且好大杯,好彩兩個人share !整體黎講,餐廳不論係老闆定店員都好友善!而且老闆講佢地有自家果園,所以有物質保證!

店員仲推介我地用手食,好似會滋味啲!😂😂

而且好大杯,好彩兩個人share !
2019-04-30