2014-12-18 1313 瀏覽
其實一向對韓國菜都麻麻,離唔開泡菜同辣味朋友就話school food係唔一樣o既韓野,要我去試下因為我好憎等位,所以其實朋友係攞定位等我黎但係有限時,75分鐘,所以搵人去攞定位都唔好太遲先到,否則會趕到痴線又因為佢有限時,所以基本上有數得計,想大約幾點食,預返上一輪埋單o既時間去攞飛就唔洗等太耐~睇個menu,又真係幾唔韓國但好多都有隻辣椒,甚至3,4隻辣椒o係隔離~有d淆呢個年糕其實就係將個意粉底變做年糕底,但係比意粉飽肚勁多~~~而且d年糕勁chewy,個口有d攰..咪就係公仔麵囉..有d搵笨~屋企自己煮o既都係咁上下,小辣同埋入面得兩隻餃子,唔係好夠餸旁邊o個一jar係芒果....唔記得全名,冇乜特別,因為d汽蓋過哂芒果味,份量都適中o既原本其實想叫熱飲,但呢度實在係冇乜得揀,天氣凍都焗住飲凍野朋友話基本上每枱都叫呢個,因為係最好食未至於食到個口黑哂,細細件可以一啖過,好食係因為d墨魚本身有汁,可以唔洗點沙律醬最後呢個又係澱粉質,食到呢一刻已經飽到痴左線上面一細篤係sour cream,配搭唔錯,不過唔係人人都喜歡o個陣味入面d牛肉調味都好夠,所以又係唔洗點d cream都可以
其實一向對韓國菜都麻麻,離唔開泡菜同辣味
朋友就話school food係唔一樣o既韓野,要我去試下
因為我好憎等位,所以其實朋友係攞定位等我黎

睇個menu,又真係幾唔韓國
但好多都有隻辣椒,甚至3,4隻辣椒o係隔離~有d淆
卡邦尼年糕
餃子麵
咪就係公仔麵囉..有d搵笨~屋企自己煮o既都係咁上下,小辣
同埋入面得兩隻餃子,唔係好夠餸
原本其實想叫熱飲,但呢度實在係冇乜得揀,天氣凍都焗住飲凍野
烏卒卒
朋友話基本上每枱都叫呢個,因為係最好食
牛肉餡餅
最後呢個又係澱粉質,食到呢一刻已經飽到痴左線
入面d牛肉調味都好夠,所以又係唔洗點d cream都可以
可惜係牛肉餡唔係平均舖哂o係成件餅上面,食到外圍變左齋餅

之前提過係限時,出菜係快,收碟都極快
甚至有少少趕人走o既感覺
朋友食得快過我,侍應見佢放低哂筷子就問係咪黎齊,之後就極速收走哂d餐具
到我都食完之後唔夠兩秒又收埋,仲抹定枱,淨係留返我地未飲完杯野o係度
呢種感覺就認真唔良好,而且75分鐘對某d天生食野慢o既人黎講係趕到癲
食物質素算唔錯,但趕頭趕命咁食飯始終唔係我杯茶
2014-12-16