2023-12-04
Porterhouse - Seafood & Steak中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓星期六放假訓到自然醒,跟住當然係要食返餐好既,今日同左屋企人出左黎中環<Porter house>食Brunch Buffet, 聽講呢到主打係海鮮,真係要好好品嘗下原來Brunch Buffet係逢星期六日同公眾假期先有分2個時段,分別係11:30~13:30 及13:45~15:45, 我地當然係揀早場啦,因為可以訓醒就直接黎開餐嘛一開始當然係衝去海鮮區先啦,睇見已經流晒口水,所有海鮮係隔住玻璃既,全部係由職員幫手夾非常衛生,而且refill得極快,基本上每次行到過去都即時囉到,海鮮既種類好多,有波士頓龍蝦,生蠔,雪場蟹腳,麵包蟹,龍蝦鉗,海蝦,海螺。。。我覺得最吸引當然係生蠔啦,雖然唔算太大隻但好新鮮入口creamy值得一讚,另外麵包蟹都係必試,除左大隻仲超爆多羔,正呀至於熱食方面,最鐘意就係燒牛肉啦,薄切食落肉質依然保持鮮嫩,生熟程度控制得剛剛好,另外仲有燒豬腩肉都唔錯,卜卜脆既外皮配埋豐富口感既腩肉,除此之外,可能係因為配合聖誕主題,今日仲有烤火雞呀甜品方面,
中環蘭桂坊德己立街30-32號加州大廈7樓
甜品方面,都有好多款唔同既蛋糕,造型夠曬精緻吸引,真係會令人食到停唔到口。。如果食完蛋糕,仲可以試埋雪糕同埋各式水果,下次有機會一定會再約朋友黎幫襯呀