2025-05-13
餐廳充滿濃厚嘅日式氣息,裝修簡約雅緻,店員會細心講解每款套餐嘅食法,服務一流呀!餐廳賣點係專用北海道十勝產嘅黑毛和牛,非常好味!北海道海膽高湯涮涮鍋(配 霜降 A4+ 和牛)湯底好濃郁,用料實在,每一啖都可以感受到啲海膽嘅香氣。喺日本食海膽涮涮鍋都要過萬円,但呢度只係 HK$300 左右,值得支持! 霜降 A4+ 和牛,係即時係我地面前用機器切,肉片切得非常薄,油花分布均勻,煮熟之後肉質非常嫩滑,入口脂香四溢,簡直係一種享受!壽喜燒(配 頂級西冷 A5 和牛)壽喜燒一向係日式料理嘅經典,而呢度更加令我感受到傳統壽喜燒嘅魅力!餐廳仲貼心準備咗簡單易明嘅烹調教學,等我地可以自己郁手整。頂級西冷 A5 和牛,油花多到好似大理石紋咁靚,肉質超級軟滑,配埋北海道新鮮嘅生雞蛋,將煮好嘅和牛浸入蛋液,瞬間多咗一層滑溜嘅口感,令味道更加出色。赤身和牛呢款牛肉嘅油花相對較少,而牛味更加濃郁,口感有嚼勁。豚五花脂肪分布均勻,煮熟之後脂香同肉香完美結合。
北海道海膽高湯涮涮鍋(配 霜降 A4+ 和牛)
壽喜燒(配 頂級西冷 A5 和牛)
赤身和牛
呢款牛肉嘅油花相對較少,而牛味更加濃郁,口感有嚼勁。
豚五花
脂肪分布均勻,煮熟之後脂香同肉香完美結合。