2017-02-08
一對情侶總有十萬個慶祝既理由, 今晚第N個月紀念, 黎左炉端金, 有幾個fd子都推介佢有燒肉加sashimi放題, 最岩我地哩啲2口子2種taste既煩人。大門已經非常和風, 一入去係一個偽海鮮檔, 意味住有好多新鮮海鮮等住我! 哩個同時係一個open kitchen, 師傅會係度整壽司同串燒, 透明度超高der! 哩度啲坐位絕對係闊! 私隱度高, 唔似港式放題迫到死嘈怨巴閉, 張枱又唔夠位擺野, 我地6點幾黎到仲未到peak hr, 仲可以揀位坐!一坐低唔洗講野一人送2隻新鮮生蠔, 伴碟仲有乾冰飄下飄下 由於男友唔食蠔, 我一個人KO哂4隻!! 乾淨無沙勁鮮甜! 正啊~ 放題加$38就可以有埋日式燒肉放題, 咁梗係加啦! 一共有8款肉類, 精選雞牛豬, 最ok 既係仲有各種蔬菜海鮮係你點佢燒! 好方便架 啲肉係靚既, 雪花和牛, 正五花腩肉厚切, 一啖食落去啲牛味湧上黎, 開始對哩間放題好有信心! 我既頭盤點左一堆刺身, size適中無偷工減料, 而且片片都好肥美, 劍魚同油甘魚係賣飛佛, 脂肪比例適中, order左2轉!! 提佢隻蝦, 好大隻啊~又食左3隻 炉端金創作壽司既名改得
啲肉係靚既, 雪花和牛, 正
叫左幾輪燒肉, 刺身同創作壽司, 最後有多款甜品填滿第2個胃! 有貴價雪糕movenpick!! 好多個味既macaron任食唔嬲!! 佢啲macaron唔會好甜好漏, 可以一次過食到3, 4件, 我最鍾意白色同黑色!
brulee!! 勁香蛋味又超滑!! 仲有啲糖水係入面! 我又食左3杯!! 真係停唔到口!!
哩啲細節真係好日本