餐廳: 炉端金
資訊:

2021-06-03 5205 瀏覽
<性格比高既無限時放題>呢間喺 tst 既炉端金 主打無限時放題 每位298 蚊 有 💡午市2 人同行一人價錢💡 有端爐燒 串燒 炸雞翼 揚物天婦羅 一品和食 壽司 卷物 刺身 小食 沙律 應有盡有 👍🏻 天婦羅 炸雞 鰻魚 秋葵 南瓜 香脆既靈芝菇 等等 整體個粉夠香脆 天婦羅同鰻魚唔錯👍🏻🔥串燒方面 羊肉燒得唔錯 幾煙韌彈牙 仲有雞軟骨 牛柳粒同海蝦 🐂🦐炸雞翼有好多款 🐥麻辣 芝麻 黑椒 芝麻比較整得香脆 黑椒同麻辣如果雞翼炸得香脆 d會更好 刺身方面都算幾新鮮 有三文魚 油甘魚 象拔蚌 希靈魚 藍青口 甜蝦 等等 🐟🦐 以任食黎講質素唔錯一品料理方面 地獄烏冬都幾香辣 烏冬麵係日本烏冬 十分爽口 仲有牛肉鍋個壽喜燒汁都唔錯 牛肉夠軟林 豆腐夠香滑 菜夠吸汁 🍜青酒煮蜆個蜆肉新鮮 個清酒汁如果整得濃 d更好 👍🏻最正係佢既端爐燒肉 肉味濃牛西冷 煙韌既牛胸腹 肥美牛肉眼 彈牙既牛仔骨🐂 另外牛舌同豬頸肉都十分唔錯🐷 韓風墨魚仔幾正 帶 d韓辣醬既墨魚仔 夠哂惹味 仲有蝦 冬菇 雞脾菇 帶子等等 都好多選擇Score 平均分 <7.9/10>T

<性格比高既無限時放題>
呢間喺 tst 既炉端金 主打無限時放題 每位298 蚊

Score 平均分 <7.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#炉端金
尖沙咀金馬倫道33 號地鋪
2021-06-02
2021-05-02 6752 瀏覽
放題加爐端燒,平日晚市由5點食到10點,成人$298加一,唔要爐端燒只係$248。爐端燒有廿多款食材可選,雞牛豬鴨海鮮蔬果樣樣齊但不算特別。而我發覺第一輪送來的預設拼盤質素好像高於之後自己點的,特別是蔬菜類。而店家提供的醬汁有燒汁,辣椒片及胡麻醬,我幾鍾意。刺身選擇有十三款算幾多,質素亦唔差,只是青口有點細隻。我最推介的是天婦羅,夠熱,唔覺油膩,炸粉唔太厚,而且款式多又特別,第一次食苦瓜天婦羅,少少回甘幾好食,另外海鰻天婦羅都係第一次見,我少有地食放題食左好多天婦羅。店家另一推介是有多款口味雞翼,我只試左其中三款,蜜糖芥辣雞翼係正既!其他食物有壽司,卷物,串燒,炸物,和食,甜品等,質素正正常常,未有特別高質推介,其中串燒牛肉粒更覺韌,但至少每樣熱食上枱時都夠熱。雪糕有Movenpick同兩個未見過既本地牌子選擇,港式奶茶,菠蘿椰子幾特別,不過味道唔太出,都係Movenpick比較好食。整體我覺得食物質素屬於中上,價錢跟一般放題店相約,性價比算是很不錯。如果選擇日式放題,這家炉端金應該會是我三甲。雖則任食兩小時其實已經非常足夠,但「不限時」就是心理上比較不用趕,亦較為適合一班朋友聚會邊吃

刺身選擇有十三款算幾多,質素亦唔差,只是青口有點細隻。

雖則任食兩小時其實已經非常足夠,但「不限時」就是心理上比較不用趕,亦較為適合一班朋友聚會邊吃邊聊。
2021-04-21
  • 天婦羅
2021-07-25 0 瀏覽
一上菜 滿心歡喜,食落嚇死人,壽司暖嘅?!😱唔想晒,最後用飲品沖落肚。No more🤢🤢🤢希望下晝唔會肚仔痛 😵‍💫最後仲要有烏蠅係咁飛黎飛去 😨😰😰
今日中午即興約食飯,有人想食燒肉,有人又想食放題,所以最後喺openrice搵到呢一間,打咗幾次去book位都冇人聽,原來五點鐘先開門夠鐘打去book 位,點知燒肉full 左,得返日式放題,咁冇辦法啦,即興食飯5pm book0745pm 嘅位,上網搵第二間,打去book都要時間,仲要未必有位,所以得返日式放題都照去其實個位置都幾方便,仲要係地舖,入到去環境都幾舒服,同旺角又嘈又迫嗰啲放題係兩個世界起碼四個人坐低,正常講嘢嘅聲量都傾到計都係一樣要scan QR code 落單(呢個都係一般正常操作),不過佢嘅選擇其實唔係好多,不過最基本嘅嘢都齊,落幾多真係到幾多,冇漏過單刺身質素新鮮,希靈魚特別爽口,炸雞翼都好出色,都有幾款口味可以選擇,Haagen dazs雪糕都係可以任食,每位288蚊,下次早啲預約試埋個燒肉

起碼四個人坐低,正常講嘢嘅聲量都傾到計

都係可以任食
,每位288蚊,下次早啲預約試埋個燒肉
2021-07-13
2021-07-04 1021 瀏覽
呢間野係我生前最難食嘅放題雖然價錢吾係好貴,我已經無要求,以為會係尖沙咀食嘅放題會同旺角果啲會有少少差別,但係我真係好失望。另我覺得食茶餐廳仲好過佢。同朋友選左燒肉放題首先刺身件件都好細,例如帶子好似切條嘅形狀(本身已經好細)⋯甜蝦係梅嘅⋯油甘魚一夾就分體,其他就吾多講⋯辣味凍螺肉食凍未溶雪,食落有沙冰⋯以為熱食實無死,叫左辣酒煮蜆,味道係韓色醬加水煮,淨得辣⋯燒肉完全都吾掂,切肉大小不一得好離譜,一啲超厚, 一啲超簿(同一款肉) 我真係覺得好伏,好吾憤氣,呢個係我第一次寫嘅負評,真心可以吾使試。以上都係我嘅真心體驗。再唸起食旺角果啲仲好過佢。
呢間野係我生前最難食嘅放題
同朋友選左燒肉放題
辣味凍螺肉食凍未溶雪,食落有沙冰⋯
以為熱食實無死,叫左辣酒煮蜆,味道係韓色醬加水煮,淨得辣⋯
以上都係我嘅真心體驗。再唸起食旺角果啲仲好過佢。

2021-06-15 1412 瀏覽
每次行過路過都比佢個門口吸引住,所以決定去試個set lunch,估唔到價錢又幾親民,平均六七十蚊就有,炸豬扒飯、拉麵、烏冬、丼飯等等,選擇都唔少,而且唔算多人又無限時,下次行開都會再去試其他。🥢什錦鍋燒烏冬 配 熱檸水 $68⭐️⭐️⭐️什錦鍋食材有一隻炸蝦天婦羅、兩件炸雞、雞蛋同冬菇各一,仲有超多紹菜,湯底非常清,一啲都唔油膩,媽咪話幾ok,另外烏冬份量稍多,多到食剩咗啲啲🥢日式牛肉鍋定食 配 凍檸茶 $62⭐️⭐️⭐️有好多牛肉、菜,仲有雞蛋、冬菇、金菇、豆腐......壽喜燒湯底味道都唔錯帶少少甜,不過牛肉就太瘦有啲鞋,成個鍋食晒食剩半碗飯二人共消費:$143

🥢什錦鍋燒烏冬 配 熱檸水 $68⭐️⭐️⭐️

🥢日式牛肉鍋定食 配 凍檸茶 $62⭐️⭐️⭐️

二人共消費:$143
2021-06-05
2021-06-06 1691 瀏覽
今次是見到有二人同行一人半價的優惠過來試的,人均253元。🥢刺身有13款可供選擇,但竟然冇吞拿魚。有用冰托住保持新鮮,可以慢慢食。👍刺身數量: 發現四塊或以下嘅刺身數量都啱嘅,但多過四塊嘅就每樣幫我cut緊兩塊, 例如三文魚油甘魚我哋每樣叫咗十件,佢就畀咗8件我哋,叫咗八件就畀六件,叫咗六件就畀四件,連啲甜蝦都冇嚟到。留單情況嚴重😡😡😡👎👎👎味道方面: 比較好味我就覺得有馬刀貝,都幾爽甜,其次就有三文魚,帶子都唔錯。👍刺身切得好薄,完全影響個口感。👎唔好味就有油甘魚了,油甘魚紅波波,血腥味又濃👎壽司方面: 卷物同炙燒壽司,壽司我哋就叫咗赤蝦,蒜蓉帶子,和牛,黑松露帶子,拖羅蓉同埋海膽壽司,但啲壽司一嚟到呢全部都好乾爭爭,完全唔吸引。👎唯一覺得好味就係黑松露帶子壽司,個帶子都算大隻嘅配埋個黑松露味都夾。👍但個海膽軍艦壽司个味好腥,完全唔建議大家叫。👎講完刺身壽司就講下燒肉啦~其實首先一坐低,每一臺都會畀一盆肉畀你,有曬唔同部位嘅喇,有豬腩肉,西冷,肉眼,果味牛仔骨,牛脷,和牛胸腹。大部份嘅牛肉啦都冇乜牛味, 同埋D肉都比較瘦, 所以口感都好un. 連應該油脂最豐厚嘅肉眼,都可以一啲脂肪都
今次是見到有二人同行一人半價的優惠過來試的,人均253元。

刺身切得好薄,完全影響個口感。👎
唔好味就有油甘魚了,油甘魚紅波波,血腥味又濃👎

壽司方面: 卷物同炙燒壽司壽司我哋就叫咗赤蝦,蒜蓉帶子,和牛,黑松露帶子,拖羅蓉同埋海膽壽司,但啲壽司一嚟到呢全部都好乾爭爭,完全唔吸引。👎

但個海膽軍艦壽司个味好腥,完全唔建議大家叫。👎

講完刺身壽司就講下燒肉啦~其實首先一坐低,每一臺都會畀一盆肉畀你,有曬唔同部位嘅喇,有豬腩肉,西冷,肉眼,果味牛仔骨,牛脷,和牛胸腹。大部份嘅牛肉啦都冇乜牛味, 同埋D肉都比較瘦, 所以口感都好un. 連應該油脂最豐厚嘅肉眼,都可以一啲脂肪都冇,大家都可以想像到燒完之後係會變咗塊牛肉乾噉。👎👎

唯一比較好味D就係個牛胸腹囉,油脂都比較平均,個肉就比較腍,同埋個牛味都濃嘅,所以之後我哋諗住只叫牛胸腹,但係問題又嚟喇,我哋明明叫咗十件,但來嘅時候又得返六件,到第三次叫嘅時候仲誇張,六件就變咗四件, 而且牛胸腹脂肪係好唔平均,同第一次嗰碟肉嘅質素差太遠,連唯一比較好味嘅牛肉都要令我失望。唉。。。👎

熟食方面: 蒜片牛柳粒,反而呢個我覺得幾好味,個牛柳粒係好腍同埋個牛味都唔錯👍

到炸物同天婦羅,天婦羅方面我覺得佢哋都整得唔錯嘅,個炸粉唔算厚,比較好味同特別小小就係呢個琉球涼瓜天婦羅,呢個系唔苦嘅,甘甘地仲甜甜地。另外都仲有炸蝦都做得唔錯,大大隻都幾好味。👍

炸物方面都幾多選擇嘅,比較好味嘅呢就係有呢個炸榴槤球,榴槤餡都幾香,鍾意食榴槤嘅朋友都會幾鍾意嘅。👍

其他炸物哩都算唔錯嘅,不過唯一唔好咋佢哋每一樣都好大件,食得多都會好油膩好容易飽肚,如果每樣細件返小小咁就最好喇。

仲有串燒類,除咗菠蘿比較好味少少之外,其他都係燒到好乾。👎👎

有啲搞笑啦就係其中一項竟然係特色雞翼,雞翼都總共有七款選擇,如果鍾意食雞翼嘅朋友都可以喺度開個雞翼party, 但我就冇叫喇。

同埋想講下呢度有一項叫收費食品,撳入去睇以為係咪有啲特別嘢食啦,但原來都係一啲其他放題會有嘅嘢食,例如炸蠔,虎蝦,羊架等等。。。🤔

最後就係甜品類,menu上有九款雪糕可以叫,我就食咗haagendaz 嘅焦糖脆餅雪糕,這款已經係咁多款比較吸引嘅喇,其次我朋友話牛乳豆腐雪糕都幾好味。除咗雪糕之外,出面都有幾款蛋糕仔可以食。

飲品方面呢就唔多選擇, 只有七喜, 可樂, 薑母茶, 蔬菜汁, 呢個西柚菠蘿汁。不過飲品選擇少我都冇乜所謂嘅,平時食放題我都好少飲好多嘢。不過食完飯係最後諗住飲杯水啦,點知杯水係勁大陣咖啡味囉,我估啲碗碟都冇洗得好乾淨。🤮🤮👎👎👎
2021-05-15
2021-06-05 1276 瀏覽
朋友係間唔中要見下,係時候要約出嚟聚一聚!雖然依家有限聚令,最多都係4個人,但有時人少少傾計都方便d,於是我哋3個就約咗出嚟食飯吹下水!最後我哋決定揀食日式放題,但日式放題好多時都要限時,其實掛住食都唔係好傾到計。之但係比我搵到呢一間日式放題佢係無限時,你可以由5pm食到10pm,勁正!我哋平日放工後約食7pm或者7:30pm,都有2個半到3個鐘傾下計!去到間餐廳,佢裝修都幾靚,啲嘢都好新淨,枱與枱之間好夠空間,唔會好似平時嗰啲日式放題咁坐到密麻麻。佢仲安排咗個獨立卡位俾我哋三個,自成一國!講返嘢食先,咁我哋頭輪就嗌左啲刺身,串燒同炸物!刺身好新鮮,帶子,油甘魚,希靈魚,北寄貝,甜蝦果d都好好食!串燒都ok,但個燒蝦就好唔得,d肉梅嘅,其他免治雞串,雞軟骨,番薯,燒菠蘿果d都正常水平!炸物就不得了,上到枱非常熱,應該係啱啱炸起!最好食係一口芝士同忌廉蟹肉薯餅!我d朋友就叫咗啲壽司,全部都一啖size,勁好,唔會好快飽!見到啲軍艦壽司全部都係新鮮整,塊紫菜仲好脆!天婦羅都好出色,粉漿唔會太厚!天婦羅蝦同天婦羅鰻魚都非常好食!之後叫咗d鍋物,但佢好淡,要加啲鹽先好食😂最後食埋雪糕,仲要Ha

刺身

串燒

炸物

壽司

天婦羅

之後叫咗d鍋物,但佢好淡,要加啲鹽先好食😂
鍋物

最後食埋雪糕,仲要Haagen Dazs任食,我就食咗個藍莓味,但佢就真係冇乜藍莓味,唔知自己食緊乜😂
雪糕

飲品就自助嘅,選擇就一般啦!但其實你都飲唔到好多罐㗎啦!
飲品

埋單$295/位,仲可以食足5個鐘,真係非常抵!
2021-06-04
刺身
串燒
炸物
壽司
天婦羅
雪糕
2021-05-24 1114 瀏覽
本來以為叫個1人火鍋會快啲 (因為唔洗煮) 點知佢地同我講話要執🤯 心諗呢啲野唔係執定架咩😂我07分落單 24分先到仲要等佢滾🙈我諗個湯佢地無 pre heat過 😂等5分鐘都唔滾 目測得500cc 😂😂真係叫晒救命lunch time真係唔好去食 講完啲無謂野就講吓佢嘅食物質素先看下佢嘅份量其實都好多我諗住係好似吉邊嘅size 所以呢樣嘢我都幾impress整體除左大份 食物質素亦唔錯 一份入面有豬同牛 蝦唔會霉 雖然蜆同帶子偏細 但係唔會有沙同唔新鮮嘅味

lunch time真係唔好去食

講完啲無謂野就講吓佢嘅食物質素

先看下佢嘅份量其實都好多
我諗住係好似吉邊嘅size 所以呢樣嘢我都幾impress

2021-05-23 1023 瀏覽
是晚慶祝大老爺生日,第一次食這間食店,原因是貪佢全晚不需翻枱,食足四粒鐘。又位置尖沙咀,燒肉和日式放題。早早就訂枱六位,問左店員可以安排到卡位,中間用透明膠板間開嘛!失望!到場卻變成分開兩枱坐,話大枱已滿座?訂座時講好可安排嘛!一入場印象分已扣。接著未坐低,就發現蒼蠅周圍飛,嘩!大牌檔都很久沒有見過蒼蠅啦!大佬阿!廚房有都話啫,大堂座位仲要係尖沙咀喎,一路食一路撥蒼蠅?吾知以為係街邊食野咩!失望!食物質素方面,主打食燒肉,但竟然幾款牛都吾掂,唯一吃得落口的只有牛胸腹,但又薄又細塊,其他連咬都咬吾開。其他食物一般水平。失望!勉強讚賞的食材包括刺身,尚算新鮮的,壽司都算即制和精緻,Movenpick雪糕叫做回本必食。另一稱讚的是入單不用一兩分鐘已出到單,冇漏單啦!收碟都快手。整體評價,環境衞生吾合格,如果只吃放題就尚可,燒肉就吾掂,話晒老爺生日宴嘛!失望而回。

2021-05-23
  • 雪糕
2021-05-21 915 瀏覽
爐已經行過好多次想試,見經常爆滿,價錢又ok.對E餐有d期待😊首先讚下服務,員工有禮積極,坐得亦舒服,但食物質素有待改善。放題既野同其他大字頭大同小異,刺身質數亦正正常常,仲有h同m字頭雪糕任食,E个抵讚。壽司,熱食,串燒就做得一般。最失望係燒肉,肉質係真的差,網亦吾得,極度痴底同易黑,因為肉質吾得,一燒就黑同鞋。總結,當放題食ok ,無必要加錢食燒肉。

總結,當放題食ok ,無必要加錢食燒肉。
2021-05-19 1350 瀏覽
朋友生日想搵個地方食得耐可以傾下計!搵到呢間!放題五小時!安排左卡位其實幾舒服,四個人坐都好闊落環境其實比市面上放題都好。一路食一路燒刺身,燒物都有放題中上既品質壽司賣相都靚仔。同埋當你知道個玩法係由5點去到10點「聊天型既放題」,就明白點解一間放題肯整細細粒既壽司😂(市面上好多放題餐廳都會整到大大件去整飽你)飲品方面都係任飲由於朋友們都唔好酒精類 (要加錢)所以就咁Regular就可以。特別讚一讚海膽之前為左任食特登去「極X大喜屋」我覺得呢個海膽仲好食!仲要任食!生日仲有優惠!下次生日都可以再黎呢間😝
朋友生日
想搵個地方食得耐可以傾下計!
搵到呢間!
放題五小時!

安排左卡位
其實幾舒服,四個人坐都好闊落
環境其實比市面上放題都好。

燒物

一路食一路燒
刺身,燒物都有放題中上既品質
壽司賣相都靚仔。
同埋當你知道個玩法
係由5點去到10點「聊天型既放題」,
就明白點解一間放題肯整細細粒既壽司😂
(市面上好多放題餐廳都會整到大大件去整飽你)

飲品方面都係任飲
由於朋友們都唔好酒精類 (要加錢)
所以就咁Regular就可以。

海膽

特別讚一讚海膽
之前為左任食特登去「極X大喜屋」
我覺得呢個海膽仲好食!仲要任食!

生日仲有優惠!
下次生日都可以再黎呢間😝
燒物
海膽
  • 壽司
  • 串燒
老老實實,未食過咁差嘅放題🥲無論食物質素、食物種類同服務等等都冇諗過會咁差😹佢地仲有燒肉放題可以揀,啲牛肉質素係點,你地自己諗喇😼 環境其實都坐得幾舒服,同埋唯一好嘅就係個放題係5小時馬拉松式放題,由1800去到2200任食唔嬲,跟住呢個價錢又算平,其實係咪應該唔好咁多要求😂.🥢日式放題 $258/1最唔鍾意一樣野係啲魚生或者貴價野就比得好小氣仲要瘋狂選擇性漏單cut單,叫16塊魚生可能淨係俾得4-5塊你,但雞翼個啲比得勁足😹飲品又係超級少選擇,得一兩款汽水同埋藥水味果汁,小編真係第一次食放題要飲水,根本係逼你加錢轉佢地個個任飲酒優惠,不過啲酒都唔方好飲啦😓另外服務比咁低分唔係因為啲人態度差,而係冇人服務你,食到成枱都係空碟都冇人收(最後有片),污糟到其實有啲唔開胃😹最值得食嘅係啲串燒,燒得幾好味都超碼黎得齊啲🤣.🍽味道: 2.5/5 🏙環境: 3/5‍👨🏼‍🍳服務: 2.5/5💧衛生: 3.5/5💰價錢: 3/5
🥢日式放題 $258/1
🍽味道: 2.5/5
🏙環境: 3/5
‍👨🏼‍🍳服務: 2.5/5
💧衛生: 3.5/5
💰價錢: 3/5
2021-05-07 1201 瀏覽
晚上放題就食過幾次,中午套餐還是第一次試兩個人點咗兩個set lunch, 先嚟係味噌湯,跟住係主菜。日式牛肉窩定食係肥牛片,賣相及做法略嫌無乜心思,湯底帶甜而食材還是新鮮嘅。三文魚丼比較出色首先係採用三文魚腩,個人特別傾情魚腩嘅肥美油份豐盈況且份量唔算少,無雪味。飯嘅份量可能女士會嫌多㖭中午尖沙咀一帶午飯,依度環境格局比較快餐店高檔次,食得舒服多。價錢算大眾份
晚上放題就食過幾次,中午套餐還是第一次試

三文魚丼比較出色
首先係採用三文魚腩,個人特別傾情魚腩嘅肥美油份豐盈
況且份量唔算少,無雪味。飯嘅份量可能女士會嫌多㖭

2021-04-27 2007 瀏覽
訂咗燒肉放題其實佢燒肉就係日式放題加燒肉任食一嚟到佢已經會送一盤燒肉俾你佢其他食物我覺得都唔錯刺身都可以接受但係燒肉就要睇情況有啲時候啲豬真係好肥有啲時候就正常我哋5:30入座可以食5個鐘一開始可能因為冇乜人所以上菜速度都快但係去到後面開始多人上菜速度就明顯慢咗同埋會有漏單嘅情況食物選擇都算多有鍋物天婦羅壽司刺身仲有啲日式料理我覺得佢嘅炸物比出面好多放題都要好刺身就未到唔新鮮但係都未係質素好好其實我覺得冇啲人講到咁差唔知係嗰日運氣好彩啲嘢食都叫可以定係點但係佢有啲雜牌雪糕真係好難食小心中伏 但係玄米茶雪糕係可以接受服務態度都算好收碟收得好頻密亦都會同你細心講解點樣落單有啲乜嘢要收費啊等等其實我覺得以呢個價錢可以食五個鐘之後仲有燒肉同刺身放題我覺得已經好好至少唔需要趕頭趕命 傾得計黎都食唔到飯出面啲餐廳肉質又唔係真係特別好得100分鐘90分鐘Chur到
訂咗燒肉放題
其實佢燒肉就係日式放題加燒肉任食