餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

餐廳: 旺記冰室 (建利大廈)
資訊:

小編一向都高度評價呢間茶廳、食物水準保持到無論外賣或者堂食都👌🏽既。早餐、午飯都係常客。伙計👌🏽既但除左個Lxm經理。何解要咁講呢?事源小編唔食豬牛雞淨係食海鮮所以次次黎食都係order滑蛋蝦仁飯、如果早餐既話就會叫沙爹牛麵走牛肉,雖然係煩到廚房師傅(其實我之前一向都冇話要求走牛肉,只係自己撇開d牛肉唔食,其中一個伙計見到問我係咪d牛肉🈶️問題,我至話其實我唔食肉既)小編都好感激呢度d伙計咁窩心。但好景不常、恐怖經驗話咁快就黎,我幾乎呢個禮拜日日都去幫襯、有陣時如果唔得閒堂食就外賣。今日禮拜日都唔例外、打電話落order滑蛋蝦仁飯少飯多蔥。我由金鐘坐巴士落去唔洗5分鐘就到、我一去到鋪頭就話已經落左order滑蛋蝦仁飯、個職員即刻比左個外賣我,我話咁快既,但目測當時鋪頭好少食客可能🉐️一、兩個。我就覺得應該係冇人所以外賣咁快啦。搭返巴士返屋企、一打開盒見到:下?叉燒?我唔食肉架wor,點解咁樣玩我?我打去問、個女職員話男經理(即係我要投訴既Lxm經理)講梗電話轉頭覆我,隔左起碼7、8分鐘打黎問我係咪個order有問題,我話我唔食肉一定唔會叫滑蛋叉燒啦,我連早餐d肉都唔要,叫我點食呢盒飯?我又唔係住o係灣仔、話落黎換就落黎換?我話我搭的士落黎換、你換飯比我另外比返的士錢我呀,個經理開頭話👌🏽、突然又問我有冇單、我話我見唔到個外賣有單,佢就話一定有單如果冇就換唔到。我真係火都黎呀,有冇人咁無聊要屈佢落錯單先?如果我係食肉既、我唔介意食lor 一次半次,但我唔食架嘛!我上次去食早餐個伙計都比錯公仔麵我其實我要轉通粉,我都算啦照食lor。講講下個經理話落黎換返蝦仁飯比我但唔會賠返的士錢wor,我已經唔係計較d的士💰或者錯order而係呢條經理真係不知所謂,完全辣著d客就叻、講野句句有骨好似唔信我咁、極度挑釁。既然佢咁既態度,算啦、真心唔食旺記唔會食,小編都明白佢哋咁串係因為中午成日大排長龍就算早餐都好旺既,確實多你一個唔多。我從來唔係犯賤既人、決定唔返去換就certified佢,好簡單、費事比人整蠱啦

其實唔食呢度既滑蛋蝦仁飯仲有好多選擇既、何必比氣自己受。寫完呢篇嘢發洩左就算啦,其實佢地有個客戶服務電話可以比我打去投訴wor、電話係5225 3187。 真心如果個客仲想比機會你既可能會打去投訴,但旺記?不了
滑蛋蝦仁飯外賣變左滑蛋叉燒(重點係小編唔食豬牛雞)
2020-02-09
  • 態度惡劣的男經理(姓Lxm)