2019-05-24 242 瀏覽
今日想慶祝特別日子,特登揀左極尚放題做晚餐。最左15分鐘嚟,我前面已經有好多人排隊等入座,人氣都幾高。呢道揀食物係用手機掃qr code 落單,似元氣咁,減少漏單嘅機會。放題多野揀,好難一一影低我叫左啲咩,所以今次就揀5樣食品分享下~1. 人參雞湯人參雞湯嘅人參味好出,碗上面見到一條條嘅真人參,冇用沙參代替,係良心之作。雞湯飲落唔算油,雞件有好幾件,食落嫩滑,下面浸住有黃牙白,連湯食味道唔錯。2. 花膠好大件花膠!!! 件花膠攤開應該有我手掌咁大,花膠汁煮得唔水,幾夠味,下面仲有啲豆有啲菜。叫左幾碗瞬間覺得回左本,好養顏。3. 烏雞燉湯去放題係咁食中式野係奇怪嘅,不過呢道嘅中式野係一個又一個嘅回本位。呢碗係烏雞燉湯,入面有真烏雞,燉湯味道幾濃,食完串燒魚生食好正。4. 刺身食放題冇理由唔食刺身,呢道嘅三文魚刺身厚切足料,甜蝦肉嫩幾新鮮,仲有松葉蟹腳,原條蟹腳上,食落唔梅幾新鮮。5. 雞軟骨+ 雞翼串啱啱燒出嚟,雞軟骨唔算咸,加埋檸檬食少少酸仲好食。口感幾有咬口,值得一叫。甜品好多唔同款自己揀,泡芙同馬卡龍都高質。用app 叫野食之餘,仲可以出去好似自助餐咁攞野食,有中式熱食同西式沙律,
今日想慶祝特別日子,特登揀左極尚放題做晚餐。

最左15分鐘嚟,我前面已經有好多人排隊等入座,人氣都幾高。

1. 人參雞湯

2. 花膠

3. 烏雞燉湯

4. 刺身

5. 雞軟骨+ 雞翼串

甜品好多唔同款自己揀,泡芙同馬卡龍都高質。

用app 叫野食之餘,仲可以出去好似自助餐咁攞野食,有中式熱食同西式沙律,日式伴菜中華沙律蜆肉,任君選擇。

晚餐兩個人都係523蚊,幾抵食又高質。
15 分鐘 (堂食)