係觀塘番工,極尚大瀛喜係我同同事經常lunch既地方,不過lunch 得一個鐘時間,通常黎呢度都係食佢既定食餐,貪佢抵食又可以食出面自助區既食物。不過人總係貪心既,成日都有隔離飯香既感覺,因為隔離左右梗有幾枱食緊放題,一枱都係食物好羨慕,決定要搵日放假黎食番次放題。一入餐廳就係自助區,平日食開lunch,都知道晒呢度既格局,冷熱飲品、前菜、小食,但一樣俾到驚喜我,特別係d小食,因為會不時轉款,羊腩、鹵水雞翼、脆脆薯格,連蛋撻仔都見過,如果只係坐定定食放題,肯定會錯過好多野。指定動作,一坐底就叫刺身。因為今次只係2個人食,唔敢叫太多,寧願之後黎多round。剌身厚切,全部都好新鮮,最愛吞拿魚刺身😋用apps落單真係好先進,又可以睇番自己叫左d咩,黎左既order 會有個綠色剔,完全無漏單情況。羊架: 生熟岩岩好無過火,咬落好有肉汁,推介👍🏻三文魚、油甘魚壽司: 雖然知道食放題唔應該食咁多飽肚野,不過壽司飯細細,食多幾件都唔怕!三文魚應該是魚腩位吧,好肥美,正!芝士鰻魚玉子: 3樣都係我鐘意既食材,估唔到可以match埋一齊,仲好好食添!海膽手卷: 海膽都係我最愛,好鮮甜,encore左幾

剌身厚切,全部都好新鮮,最愛吞拿魚刺身😋

羊架: 生熟岩岩好無過火,咬落好有肉汁,推介👍🏻

三文魚應該是魚腩位吧,好肥美,正!

海膽手卷: 海膽都係我最愛,好鮮甜,encore左幾次!

燒鰻魚: 鰻魚係放題比較少見,呢個係必叫的,燒到外脆內軟,燒鰻魚既醬汁剛好,大推!

榴槤波波: 食榴槤既人係唔會錯過佢既,炸過既糯米外皮,脆卜卜又煙un。

最正係榴槤蓉好香甜,呢個配搭super match。

雖然已經飽到上心口,但又點少得甜品呢?
有童年時最愛既大腳八。

仲有好多精緻既甜品甜品櫃自取,份量細細可以食多幾款。

總括黎講,呢度既CP值超高,lunch 仲可以食足3個鐘,回頭率100%