2024-12-27
之前食過一次下午茶自助餐,一次晚市自助餐,兩次比我既感受係,好高性價比,食物亦唔差可以再食既一間餐廳。但今日再一次食完下午茶自助餐之後,立即變成性價比超差既劣食自助餐!!!沙律:最保持到水準既1號選手餐湯:最保持到水準既2號選手芝士:最保持到水準既3號選手燒牛肉:最保持到水準既4號選手以上已經係所有正常水準既食物,以下就同大家介紹一下劣食參賽者:叉燒瀨粉:輕度劣食,叉燒乾,硬,全瘦,瀨粉大大碗,務求一碗食飽你,但已經係劣食中最好熱狗:輕度劣食,熱狗腸得半條,熱狗包又係大大個,等你食完飽晒,仲要冇熱狗會加既醬,dry到爆刺身:中度劣食,三文魚,八爪魚,希靈魚,青魚,色澤暗啞,冇任何鮮味,解凍亦做得唔好,令你一試難忘,再試投降凍海鮮:劣食之王候選人1號,全場變左唔提供任何凍海鮮,變成冷面,支豆,牛蒡絲,泡菜,劣食程度直沖天際,全場冇人問津,力爭劣食之王寶坐熱葷:劣食之王候選人2號,炸薯條,麥樂雞,淋過毛巾芝士pizza,無味白汁長通粉,炒到散晒豉油王炒腸粉,咖喱雜菜,仲衰過7仔既咖喱魚彈同面粉燒賣,煎切片雜腸,炸到乾炸雞翼,豬肉一大盤,差過街邊生菜魚肉,近乎冇魚肉既煎釀三寶,以上一堆熱葷,
沙律:最保持到水準既1號選手
餐湯:最保持到水準既2號選手
芝士:最保持到水準既3號選手
燒牛肉:最保持到水準既4號選手
熱葷:劣食之王候選人2號,炸薯條,麥樂雞,淋過毛巾芝士pizza,無味白汁長通粉,炒到散晒豉油王炒腸粉,咖喱雜菜,仲衰過7仔既咖喱魚彈同面粉燒賣,煎切片雜腸,炸到乾炸雞翼,豬肉一大盤,差過街邊生菜魚肉,近乎冇魚肉既煎釀三寶,以上一堆熱葷,明顯想賺你錢但又冇錢買貨既風格,收你200幾一位但提供既野明明係街幾十蚊就買到晒。成功將全個自助餐提升到令人唔想要番轉頭食既格局。
結論係,咁既食物你收我200幾一位,真心冇下次,亦希望大家唔好中伏!