餐廳: Dim Sum Library
資訊:

呢一間餐廳的服務,在餐廳工作的夥計冇禮貌冇教養冇學識又唔醒目,破落黑暗又嘈雜坐得又唔舒服啊的環境,非常難飲的茶,粗糙的碗碟,非常窄的枱,超級高昂的價錢共冶一爐,集全部一無是處於一身。如果一個外國人以為呢一間水準低落的餐廳能夠代表中國點心,一定會笑中國餸菜是世界上最差劣最冇文化的菜式。呢間鋪以前排晒隊,而家拍烏蠅,就係因為佢嘅價值係零間鋪頭環境非常嘈雜,裝修又黑暗,除了門口嗰個外籍支客有禮貌之外,其餘的全部都黑口黑面,好似遊魂咁樣,如果要做大爺就返屋企做,唔好向客人扮勁!你哋來打工嘅咋!尤其是那個頭髮異常稀少,圓面戴眼鏡的華籍經理,佢行為舉止和講說話水準極之低劣,冇教樣,雖然沒有講什麼難聽的說話,但佢語氣好像十分高傲,令客人聽得出佢只想招待外國客人,"女又"隸性格十分突出。我的朋友要求飲鐵觀音,這廝話"我哋冇鐵觀音,只有烏龍茶"。嘩,在金鐘的中餐廳竟然連那麼普通的茶都沒有,水準之低劣下等可見一斑,你還有顏面收咁貴?這餐廳的食物水準更加是難食到極點,我點了一個湯包,這經理竟然彈出一句"係辣喎",講的時候完全冇禮貌,講說話連小學生水平都不如,思想柔嫩,行為不檢點!辣又點呢?莫非用好一啲語氣提

這餐廳的食物水準更加是難食到極點,我點了一個湯包,這經理竟然彈出一句"係辣喎",講的時候完全冇禮貌,講說話連小學生水平都不如,思想柔嫩,行為不檢點!辣又點呢?莫非用好一啲語氣提醒食客要扣人工?香港由唐朝到而家的餐廳都以惡待顧客和搵食客笨為榮,我對餐廳侍應不嬲都黑起塊面,預備同佢哋嘈交。我聽到佢咁講就話"咁係咪唔使食呀,吓?"佢聽到我咁晦氣就停止出聲,對呢啲咁涼薄之物有禮貌會令自己有失身份,喪失人格,自貶為"女又"隷,丟盡屋企架

那個牡丹蝦炒飯不知所謂,這拉扱食肆用一啲極之唔配合的疑似通米做配料,啲牡丹蝦細過蝦米的兒子,炒飯完全冇味,好似食膠粒,比下等還要下等之作。湯包就得個辣字,完全冇肉味,皮厚過電話簿,失敗之中的失敗。那個魚香茄子就更加是最低劣嘅極品,係人都認為魚香茄子是一個煲,但這更沒有水準的餐廳的魚香茄子是乾的,一條條的,你發現不到魚香在哪裏,這些茄子完全沒有味道,外面的皮淋,極之難食,賣相非常差,掉咗唔使可惜。我大聲命令那頭髮極之稀疏戴眼鏡疑似經理的人(人喎,好像)拿走這不堪入目的茄子,這廝霉氣兼粒聲唔出就拿走,沒有半點歉意,拿走的時候還扮高傲,反映這廝"人"格非常有問題,社會地位亦都十分低。因為朋友請客所以那頭髮極之稀疏的類似經理拿單來時候我就不斷和朋友講,"這間餐廳完全低級,服務員更是沒有水平學歷的小學生,一個從來未煮過飯的人所煮的食物都好食過這間餐廳,還敢收五百元 ,毫無廉恥"。這廝聽到我每一隻字,佢都沒有反駁,可能好多人都當面罵到佢麻木晒。啲咁低劣的服務還希望客人尊重你?呸。朋友話現今香港餐廳結業係唔抵可憐,因為佢哋經常傲慢地對待客人,還在面書整個什麼西客之道,應該整一個叫西餐廳的面書網刊登所有不良"西"餐廳的惡行。其實貌似公平公正實質不公不正的close noodle編輯是十分小朋友,行為非常不檢點,小家,懶公平公正地郁啲就話客人用詞不當,好多時連HK的中文都係要打星,佢完全冇資格代表食客發聲

這間餐廳又嘈,環境又黑,收費極之昂貴,服侍客人的經理或服務生藐嘴藐舌,完全冇教養,所送上的食物冇味,難食完全差劣,大家千萬不好去幫襯

金鐘好多鋪頭收費昂貴,但入面好多侍應生態度品行非常低劣,十分貝戔,抵佢地而家冇晒生意,香港飲食界之"耳心"。結束營業是不用可惜
牡丹蝦炒飯
2019-10-29
  • 超級難食,乜都唔推介