2023-03-06
前幾日放假 同屋企人去咗尖沙咀行街,突然間好想食火鍋🙈經哥哥介紹吓 我哋去咗一間好高質嘅火鍋店「云手工火鍋店」,-入面嘅裝修環境好高質,座位舒服,如果多多人食可以提早book定佢哋嘅VIP房❤️佢有好多種湯底,我哋今次揀嘅係火焰三椰雞鍋,店員先將啲雞炒香 再加少少酒,再加上酒點火😍😍,然後加上椰青水 椰皇水 椰奶,椰子味非常之香濃🥰🥰💯💯-另外,我哋叫咗安格斯牛肉,雖然係細份,但係佢嘅份量都唔少,肉質都比較嫩,而且幾有牛味,脂肪分布均勻,口感唔錯。我哋仲叫咗啲手打丸同埋餃子,特別鍾意佢嘅黑松露墨魚丸,黑松露味好濃郁,而且咬落口感彈牙。另外有一款泡菜餃都好特別,同我之前喺韓國食嘅唔同,呢度嘅泡菜餃比較近似香港人嘅口味,而且餡料充足。-最後當然叫左皇帝菜,好嫩滑,配上椰子雞湯💯💯-
最後當然叫左皇帝菜,好嫩滑,配上椰子雞湯💯💯