2023-07-07
云手工火鍋店 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓打邊爐黎講呢間餐廳環境好舒適😍😍醬料都好乾淨🥰唔會好似其他餐廳咁整到處都係污糟~同埋員工服務態度好好😗會主動幫我地撇油同加湯,所有事物都好精緻✨湯底:🥥🐔火焰三椰雞煲 首先店員用牛油炒香雞肉~然後再落咗個原隻椰青椰王倒入湯底入邊🥰真係好鮮甜好足料好好味😋😋。除此之外仲會落少少酒再點火炒香個鷄肉🔥份量十足🥰除咗雞煲之外,餐牌上嘅設計好有心思😍有好多好有特色嘅新菜式~例如芝士牛肉丸同埋鹹蛋黃蝦丸🥰今次我就試咗其中一款鹹蛋黃蝦丸,幾特別🤤另外叫咗粉絲同埋安格斯牛肉,兩個都推介🥰粉絲索晒啲椰子味而安格斯牛超級重牛肉味😋😋而且好嫩滑~最後叫咗竹蔗茅根,清涼解渴,好啱夏天飲😍💥總性價比:8.5/10👍🏻呢間餐廳嘅椰子雞煲真係值得一試😍😍其他食物都好有特色,唔止環境舒服,員工服務態度都好好👍🏻
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
湯底:🥥🐔火焰三椰雞煲