2023-01-12
呢間隱藏喺商廈地庫嘅拉麵,雖然喺近地鐵站,但要經街邊一條樓梯先可下達,唔小心真係好易錯過~入到舖無通論裝修或者擺設好有日本拉麵店嘅感覺~雞白湯拉麵真係好有氣勢,大大隻碗而且伴料好足,有三片薄切慢煮叉燒,仲有兩份半件半熟玉子,玉子入口黏軟,叉燒一圈肥一圈瘦,入口軟熟唔乾,夾起變成卷花一樣~湯底白𠽌𠽌入口又香又滑,仲隱隱散發著奶油香味~鐘意濃味一d嘅,可以試醬油拉麵。醬油湯底清澈唔會過咸,最吸引人就係碟煮透嘅厚切叉燒,一層一層肥瘦相間,入口甘香鬆化,醬汁香甜,又一邪惡美食!咁耐無飛好掛住日本嘅章魚小丸子,一碟有6粒,外皮咬到少少脆,八爪魚粒有咬口 ,一口一粒,食落唔會一口粉漿感,唔錯~食拉麵一定要飲返d凍飲,呢度除有烏龍茶綠茶等選擇,仲有綠茶汽水、櫻花汽水等等,夠晒日本feel!
入到舖無通論裝修或者擺設好有日本拉麵店嘅感覺~