2020-06-14 39 瀏覽
自從試過朋友喺新加坡買返嚟嘅鹹蛋黃同黑松露薯片之後,我就一直念念不忘,後來鹹蛋黃薯片進軍香港,總算可以止一止癢,奈何黑松露薯片一直未見蹤影,最近發現Aroma Truffle終於進軍香港,作為小粉絲嘅我當然要會一會佢。顏色鮮明嘅紙袋上面印住the world ’s strongest truffle chips,相當有自信,門店暫時有三種味道,分別係原味、蜜糖芥末味同芝士味,我揀咗原味同蜜糖芥末味。記憶中第一次食就係食原味嘅黑松露薯片,一打開包裝,黑松露迷人嘅香氣令人不自覺合起雙眼深呼吸。薯片切成大波浪形,令黑松露嘅味道更突出,唔止聞落去好香,食落去黑松露嘅味道同樣明顯,仲加入香草碎令味道層次更豐富,口感亦非常香脆。除咗原味之外我仲買埋未試過嘅蜜糖芥末味,非常有驚喜。薯片嘅松露味道同樣香濃,但蜜糖嘅味道更加突出,所以比較起上嚟黑松露嘅味道就比原味弱少少,但蜜糖味好清新,一啲都唔人工,加上薄荷葉碎點綴,食極都唔膩。薯片每包100g,份量都唔少,但面對誘人嘅松露香,試問又點忍得口,一次一包實在係濕濕碎,下次經過一定要買埋芝士味!

BLACK SUMMER TRUFFLE POTATO CHIPS (ORIGINAL)

YBLACK SUMMER TRUFFLE POTATO CHIPS (HONEY DIJON)

除咗原味之外我仲買埋未試過嘅蜜糖芥末味,非常有驚喜。

外賣自取
$69 (其他)