一直在外邊上班真嘅很久冇回香港了,每次回香港最讓我想念嘅就系家人和呢度嘅美食了!周末約了好朋友食一只心心念嘅韓國Goobne烤雞!我記得舊年陣帶朋友去過將軍澳嘅賣場,印象真嘅非常好!返去上班之後偶爾也會一只想念~~朋友講最近東涌也開了一家新嘅Goobne Chicken分店,兩個人就決定一起嚟試試~仲系熟悉嘅裝修風格,很有韓國餐廳嘅氛圍。去陣人真嘅超級多,可能系因為新開業嘅緣故,大家都喺排隊等着。還好,冇排太久。幫我哋點單嘅小哥哥人超級溫柔,很貼心很有禮貌。之前食過黑胡椒和甜辣味嘅,呢次就打算嘗嘗脆皮嘅啦~ 我哋點了一份辣椒脆烤雞,金黃色嘅外皮加上酥脆嘅口感,肉質鮮嫩會爆汁。朋友還點了一份砂鍋魚糕湯,爽口嘅魚排和濃郁帶點微辣口感嘅魚糕湯真嘅和烤雞超配!因為系砂鍋,所以到我哋離開陣都系熱嘅~對了,最最重要嘅啲!食物嘅量真嘅超足,兩個女生都食唔完一盤烤雞,最後仲系打包帶走嘅...總之,Goobne Chicken東涌店果然仲系冇讓我失望!希望下次回香港還能食到咁好食健康嘅烤雞,繼續加油哦~!