2020-01-16
朋友仔話收工去soho,以為去係Happy Hour飲下鬼佬涼茶,原來有飯食。。。我係咪大鄉里🤔😂。。。見到個名都幾有似曾相識嘅感覺😏,夠玩野!呢度唔算噪,係傾偈談心好地方。好L正脆炸雞配甜雞醬 - $92炸雞肉嫩香口,好似係灑左七味粉+鹽,醬汁 似Tabasco加泰式辣醬,唔知有冇估錯呢,越點越想食。雙籽三杯風味三文魚他他配香脆雲吞皮 - $148雲吞皮好脆口,三文魚他他好fresh,做開胃小食都唔錯。24小時慢煮伊比利亞叉燒,酒香獅頭鵝肝配溫泉蛋,香噴噴豬油撈飯 - $188叉燒非常肉嫩,夠哂腍,醬汁香濃,賣相都好吸引。鵝肝撈飯比單食更覺香氣四溢。豬油好似係冷炸豬油,個味道有啲似😬。啤酒 (香茅) - $80香茅味都幾重,幾fresh幾醒神咁。公利啤酒 (蔗汁x啤酒) - $85之前響美酒節飲過覺得幾好,但今次飲又覺得蔗汁味淡左啲,唔夠突出。是日甜品 - $68係合桃腰果露+木瓜咁上下嘅糖水,又估唔到佢係綠色咁特別,食到有少少香草類嘅野,令到個糖水唔膩仲幾香。有個重點,呢度唔收加一,感覺抵食好多。
好L正脆炸雞配甜雞醬 - $92
雙籽三杯風味三文魚他他配香脆雲吞皮 - $148
雲吞皮好脆口,三文魚他他好fresh,做開胃小食都唔錯。
啤酒 (香茅) - $80
香茅味都幾重,幾fresh幾醒神咁。
公利啤酒 (蔗汁x啤酒) - $85
是日甜品 - $68
有個重點,呢度唔收加一,感覺抵食好多。