2023-05-17
今日嚟到位於銅鑼灣金朝陽中心二期嘅去滾,餐廳位於27樓,仲有一個露台,可以眺望香港銅鑼灣嘅夜景,一邊食一邊睇咁靚嘅風景,真係好chill😍。另外餐廳裝修非常有格調,好有香港嘅文化風氣,頭頂有一個個鳥籠,非常有特色☺️。-另外食物方面都好有香港特色,而家食火鍋有各式各樣嘅日式韓式以及台式,而呢間餐廳就非常貼地,可以食到好有港式風味嘅沙嗲鍋湯底🤩。-沙嗲鍋當然要襯返牛肉啦🤪,我哋分別叫咗頂級靚肥牛同埋野崎牛稀少部位品盤,牛肉脂肪分布均勻,食落好有牛味,而且肥瘦適中,牛肉好有口感👍🏻,再加上濃郁嘅沙嗲湯,完全唔需要點上任何嘅醬汁,就咁食已經好惹味😋。-另外,手帶蝦丸同埋黑松露餃都好好食,蝦丸彈牙,而黑松露餃餡料亦都好豐滿,無論口感定係味道都幾好😚。另外仲叫咗蔬菜拼盤同埋雜菌拼盤,有各式各樣嘅選擇,可以各憑喜好選擇自己想要嘅蔬菜及菇類,非常貼心❤️。-除咗火鍋配料之外,我哋仲叫咗兩個小食,分別係金甲脆魚皮同蝦膠釀油炸鬼。魚皮非常之脆,炸到金黃色,而且鹹蛋黃味十足,好惹味😍。而油炸鬼亦都好特別,爽滑嘅黑膠配上油炸鬼,在炸到金黃色,口感非常獨特,而且味道都好有特色,呢兩款小食我都非常滿意☺️。-最後,我
最後,我哋仲叫咗一個,繽紛雜果涼粉鍋,上枱嘅乾冰效果,打卡滿分🤩,而且份量十足,上面有多種生果,分別有西瓜、芒果、火龍果,食嘅時候連同涼粉以及椰絲、紅豆撈埋一齊嚟食,甜而不膩,真係一個完美嘅句號❤️。
。