2019-05-20
由第一日一開幕嗰日,已經講定一定要嚟試,一心原以為是周蕫開既,身為超級粉絲,點都要嚟撐下場🥰。因為周蕫既關係,心諗質素應該有保證👍🏻!就一早相約咗幾個粉絲,一行4人預早一星期前訂咗今個星期五嚟拜會下☺️!終於等到星期五,訂咗19:30,到達後,店員好有禮貌地帶位,感覺友善、高檔,環境都好好,全店裝修以音樂原素為主!坐低後,打開餐牌點菜,餐牌食物選擇唔多,主食係和牛,連小食都係,因為有1位朋友唔食牛既,所以真係無咩㨂,我地叫咗美國和牛牛肩脊、黑毛豬、廣島蠔、XXX雞肉滑、白蘿蔔田螺餃、蔬菜籃、原味墨丸。小食:和牛響鈴角、和牛炸薯餅。飲品:黑糖寒天奶茶、香桃烏龍茶百香果爆珠。食物好快上枱,賣相都幾好,心諗味道應該還可以!但事實並非如此,咁既價錢,咁既質素,咁耐以嚟從來未試過,啲食物質素係咁差😖,仲要係新開張🙄!蔬菜籃:$68(得幾條)🙄廣島蠔:$2XX(得5隻)仲要唔新鮮無蠔味,差過7X9嗰啲急凍蠔😑原味墨丸:$6X(8粒)話每日即打,但都係出面送嚟,唔係店內整😒唔記得咩雞肉滑:$XX(唔記得),呢個超難食,口感散,又霉,唔知食緊乜,成碟放棄咗🤮花膠湯底:$3XX(得4塊迷你花膠),味淡、無
蔬菜籃:$68(得幾條)🙄
花膠湯底:$3XX(得4塊迷你花膠),味淡、無雞湯味、食唔出揾咩餚湯😓
白蘿蔔田螺餃:$6X,可謂難食之最,一咬落去,有陣煤氣味,食唔到田螺,好似食緊泥咁,難食到🤮
美國和牛牛肩脊:$4XX,一般,肥膏唔均勻,有筋,烚耐咗少少會好「鞋」,完全唔抵食😒
和牛炸薯餅:$?牛肉同薯蓉打得太爛、食唔到係咩,但味道還可以😌
黑毛豬:$?我諗呢個係全晚最好食既,叫入得口咁😏
黑糖寒天奶茶:$48,唔好飲、奶蓋唔可以連茶一齊飲,原全無黑糖味,XX亭都好飲過佢🤭
香桃烏龍茶百香果爆珠:$68,普通,爆珠幾好食,但價錢太貴🙄
食完後,店員好耐心地嚟問我地食物質素如何,我地好老實咁講難食!😖呢個價錢喺出面可以食到好啲!咁既價錢、咁既質素,唔怪得星期五晚都唔爆!我地同佢講叫佢比9折,因為咁既質素真係唔值,但最終經理唔肯!
PS:我2個朋友食完返去仲要肚痾(應該啲蠔唔新鮮)😵千祈唔好叫海鮮