2023-12-15 60 瀏覽
深水埗一直都好多文青cafe, 今次朋友話要帶我去一間好有特色嘅另類用餐體驗➰梅漬蕃茄 $28一咬落去似酸味味嘅梅子味蕃茄,味道真係好得意🤣蕃茄細細粒,酸酸味味,好開胃!➰薯條 $58呢個炸薯條炸到好金黃香脆,最令我難忘嘅係佢兩個好特別嘅醬,綠色嘅醬食落去甜中帶辣,而橙色嘅醬則有點似麻辣味。➰唐揚炸雞心 $58平時比較少食內臟嘅我,係朋友極力推介下食左呢個炸雞心。呢個雞心咬落去外脆內軟,完全唔似雞心➰和牛脂炒雜菌 $38用低溫慢煮嘅和牛脂配香蒜牛油味嘅雜菌➰ 31日間熟成但馬牛和牛牛舌心 $118呢個牛舌心完全唔會好難咬,食落好嫩,鍾意牛舌嘅朋友一定要試!➰港產臘味蛋汁長通粉 $128呢個富有創意嘅配搭真係第一次嘗試。中西合璧嘅製作方法,味道類似卡邦尼白汁芝士配臘味,幾特別嘅配搭。➰薩摩赤雞雞肝蘑菇長通粉 $128朋友再推介左呢個雞肝長通粉,雞肝味偏重,比較適合鍾意食內臟嘅朋友們嘗試!➰雜賀 $58由士多啤梨🍓同mojito 配搭出嚟嘅酒精飲品,飲落好易入口,仲有好多大大粒嘅士多啤梨係入面🫶🏻➰黑田官兵衛 $68我幾鍾意呢杯由咖啡、Gin 、梳打水配搭嘅酒精飲品。呢杯飲品仲可以自己控制

➰梅漬蕃茄 $28

➰港產臘味蛋汁長通粉 $128

➰薩摩赤雞雞肝蘑菇長通粉 $128

➰雜賀 $58

➰黑田官兵衛 $68
我幾鍾意呢杯由咖啡、Gin 、梳打水配搭嘅酒精飲品。呢杯飲品仲可以自己控制咖啡嘅份量,飲落好香濃嘅咖啡味