2019-10-17
• Dinner Omakase🍣•💵Price: $1280🍴Food: 4.5/5❤️-之前黎過食lunch覺得唔錯,而且知道依家佢做緊個promotion,就係每逢星期三就可以以$100食到原價$388既當造秋刀魚刺身,於是即刻搵個frd返轉頭試埋佢個晚市omakase🍣我地揀左佢中價嗰個set,再另外嗌左優惠價既秋刀魚刺身同一支梵($480),個set有六款刺身,五件壽司,一個和食,湯同甜品。刺身既質素好高,先黎有北海道生蠔配魚子醬,新鮮爽甜帶鹹香,然後有左口魚薄切、輕輕燒過個皮既野生油甘魚,成塊好厚切好肥美,魚脂豐腴,食完齒頰留香!跟住仲有勁鮮甜既北海道馬糞海膽,同樣肥美既中拖羅同爽脆鮮甜既赤貝。刺身部分既完結本身令我有啲不捨,好彩呢個時候秋刀魚適時咁岀現慰藉返我心靈🤣果然秋天當造既秋刀魚非常肥美飽滿,魚味濃郁豐腴,油脂香潤,加上特配醬油同葱花,更顯鮮味!係上壽司之前,師傅先上左個和食比我地緩和下,油炸金目鯛魚鱗酥脆,肉質嫩滑彈牙。然後到壽司部分,分別有帶子、深海池魚、金目鯛、喜之次同竹籤魚。當中喜之次有微微燒過外層,油香四溢。最後想一提大家,秋刀魚優惠係期間限定,如果想以咁平
💵Price: $1280
🍴Food: 4.5/5❤️
最後想一提大家,秋刀魚優惠係期間限定,如果想以咁平既價錢食到咁高質既秋刀魚刺身就唔好錯過喇!不過記得係得星期三先有呢個優惠架😆
#omakase#japanesefood#freshsashimi#shabushabu#CWBJapfood#秋刀魚