餐廳: 鮨金和食料理
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
喂,講真,今次食嘅日本菜,真係正到爆燈💡!我係一間叫得好靚嘅食店度試呢個「彩霞」Omakase,足足24款餸色,款款都令我驚喜連連。先講下季節前菜,梅貝漬物味好特別,正宗日式風味。跟住個蟹肉茶碗蒸真係又滑又嫩,入口即化,啖啖蟹肉味,真係唔錯撈。再嚟講下佢地嘅生蠔,分兩次食,鮮嘅我想喊!金目鯛皮微燙,輕輕一撈,魚肉嘅爽滑直接叫人食指大動。螢光魷魚兩種做法,一熟一生,每一啖都係驚艷。呢個海膽金箔,我啲海膽控朋友睇見肯定癲晒😍,份量大得滯!油甘魚原本唔係我杯茶,嚟到呢度反而愛上咗,完全無腥味。象拔蚌串燒更加係少見多怪,食落真係哂口福。整體嚟講,食物做得好到令我想即刻打卡show off落去ig,而且師傅每上一餸都盡心解釋,仲要觀察你食物嘅反應,服務周到得黎又唔使破產,真係食咗想再食嘅咁樣。下次都係要約埋班friend一齊嚟,一齊大快朵頤!🍣👌🎉

2023-08-15 439 瀏覽
鮨金 Sushi Kin位於銅鑼灣嘅Omakase lunch 值得推介😋除左有廚師發辦之外 仲有其他lunch setSake 仲可以叫一支free一支開瓶費🍶食野 飲Sake 傾偈 食足幾個鐘Staff 都好玩得🗣仲送好多正野🍻☕️食物質素很好🍣最深印象係海膽 拖羅 燒吞拿魚鮫Omakase lunch💰888 per head連埋sake 🍶約💰1,200非常好的體驗 值得一試❣️❣️推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️性價比⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鮨金 Sushi Kin

值得一試❣️❣️

推介指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-03-23 1791 瀏覽
日本餐廳嚟講都好多款揀呢到有omakase 有單點今次叫左啲鷄串燒 和牛sabusabu 仲有剌身 咩都叫啲😆😆😆海膽我地成板叫咁先多過癮,海膽夠哂新鮮夠甜仲有鹽燒銀杏熱辣辣咁上送酒正,炸蝦仔油溫多炸到脆口正剌身拼盤由廚師發辨揀左4樣剌身西京燒銀雪魚份量略細,5夠jucy 同油份一般但肉質都不錯油甘魚鮫不夠肥美口感一般sabusabu 用魚湯底夠鮮甜,和牛雪花紋都多,食落口感都不錯總括嚟講呢到食野多完化選擇多

日本餐廳嚟講都好多款揀呢到有omakase 有單點
海膽我地成板叫咁先多過癮,海膽夠哂新鮮夠甜
仲有鹽燒銀杏熱辣辣咁上送酒正,炸蝦仔油溫多炸到脆口正
剌身拼盤由廚師發辨揀左4樣剌身
西京燒銀雪魚份量略細,5夠jucy 同油份一般但肉質都不錯
油甘魚鮫不夠肥美口感一般
總括嚟講呢到食野多完化選擇多
2022-10-23 2300 瀏覽
師傅發板使人喜歡的地方是不會知道有什麼會吃到,但這裡吃的一定是時令美食。點了彩霞料理,先來的前菜有蟹肉餅,汁煮東風螺,海老芋頭,味道不錯。再來的蟹肉茶碗蒸很足料,尤其魚籽非常鮮味。5款刺生有北海道厚岸真蠔,真鯛,深海池魚腩,西澳龍蝦刺身及日本像拔蚌刺身。蠔肉質脆口帶甜味。龍蝦刺身配上竹炭鹽,肉質夠爽口,而且很新鮮。鹽燒子持香魚,這個不得了,是時令的,魚子在口內爆發很香。再來5款款刺生有秋刀身配芽葱,伊佐木魚,拖羅,馬糞海膽及吞拿魚腦天。秋刀魚的獨特香味,在這個刺身表露無遺,配上芽葱更特出了魚肉的鮮味。拖羅的位置是近魚鮫的部分,魚肉很滑,油分適中。角螺湯,角螺很爽,湯頭甜美。6款壽司及卷物有石垣貝,金目鯛壽司,喜之次壽司,剝皮魚加剝皮魚魚干壽司及黑鯥魚壽司。剝皮魚魚干味道濃郁,味道使人難忘。鱲魚湯,大家不要錯過,通頭像奶白色一樣,味道鮮美濃郁。味道: 值得一試環境: 舒適服務: 尚可衛生: 整潔價錢: 值
再來的蟹肉茶碗蒸很足料,尤其魚籽非常鮮味。
5款刺生有北海道厚岸真蠔,
真鯛,
深海池魚腩,
西澳龍蝦刺身
日本像拔蚌刺身
鹽燒子持香魚,這個不得了,是時令的,魚子在口內爆發很香。
再來5款款刺生有秋刀身配芽葱,
伊佐木魚,
拖羅,
馬糞海膽及
吞拿魚腦天。
拖羅的位置是近魚鮫的部分,魚肉很滑,油分適中。
角螺湯,角螺很爽,湯頭甜美。
6款壽司及卷物有石垣貝,
金目鯛壽司,
喜之次壽司,
剝皮魚加剝皮魚魚干壽司
黑鯥魚壽司。剝皮魚魚干味道濃郁,味道使人難忘。
鱲魚湯,大家不要錯過,通頭像奶白色一樣,味道鮮美濃郁。
味道: 值得一試
環境: 舒適
服務: 尚可
衛生: 整潔
價錢: 值
2022-10-14 1646 瀏覽
0+3實施後,都未有去旅行嘅打算,只有留港食廚師發辦。🥢前菜:蟹肉餅、汁煮東風螺、海老芋頭和蟹肉蒸蛋,依一依個肚仔先。🌟一品料理鹽燒子持香魚,魚皮燒香,裏面魚肉鮮,魚春滿瀉甘香,雖然都幾多骨,不知不覺成條魚食哂。🥣自家製鯛魚湯魚湯味道濃烈,唔會腥。⭐️江戶前玉子燒,口感似海綿蛋糕,皮甜甜地,中間有鹹鮮味。🍣壽司🍣1️⃣真鯛,最面有點蘿蔔蓉,味道較淡口,質地很滑。2️⃣間八魚,芝麻很香,口感較黏。3️⃣深海池魚,魚味較濃,油分豐富。4️⃣金目鯛,魚皮橙紅。5️⃣生八爪魚,軟淋;食到八爪魚吸盤,好鮮味。6️⃣石垣貝,有啲爽口又有啲淋滑。7️⃣秋刀魚,秋刀魚會有少少腥味,薑蔥出奇地減輕左個股味。8️⃣銀雪魚,外表燒香,魚油充足,魚肉滑。9️⃣拖羅,入口即融,油分甘香無筋。🔟海膽,海膽爆滿,仲要鋪滿幾層,鮮甜美味。餐後仲有甜美的🍈蜜瓜和提子。😄冇去旅行唔會失望,留港食Omakasea都有希望。
0+3實施後,都未有去旅行嘅打算,只有留港食廚師發辦。
🥢前菜:蟹肉餅、汁煮東風螺、海老芋頭和
蟹肉蒸蛋,依一依個肚仔先。
🌟一品料理
🥣自家製鯛魚湯
魚湯味道濃烈,唔會腥。
⭐️江戶前玉子燒,口感似海綿蛋糕,皮甜甜地,中間有鹹鮮味。
🍣壽司🍣
1️⃣真鯛,最面有點蘿蔔蓉,味道較淡口,質地很滑。
2️⃣間八魚,芝麻很香,口感較黏。
3️⃣深海池魚,魚味較濃,油分豐富。
4️⃣金目鯛,魚皮橙紅。
5️⃣生八爪魚,軟淋;
食到八爪魚吸盤,好鮮味。
6️⃣石垣貝,有啲爽口又有啲淋滑。
7️⃣秋刀魚,秋刀魚會有少少腥味,薑蔥出奇地減輕左個股味。
8️⃣銀雪魚,外表燒香,魚油充足,魚肉滑。
9️⃣拖羅,入口即融,油分甘香無筋。
🔟海膽,海膽爆滿,仲要鋪滿幾層,鮮甜美味。
餐後仲有甜美的🍈蜜瓜和提子。
😄冇去旅行唔會失望,留港食Omakasea都有希望。
2022-09-21 1204 瀏覽
與好友一年一度9月之星生日飯。每年都會揀選日本菜,今晚就享用廚師發板。前菜金栗和竹筍都係時令蔬菜,味道合時宜。茶碗蒸十分滑溜。最期待嘅時刻到了,最鮮最合時壽司一件接一件呈現眼前有爽脆嘅銀鱈魚腩 ,梳子魚,肥美油甘魚,紫蘇鯖魚,濃郁海膽,焦香嘅右口邊,吞拿魚腦天肉,爆膏白蝦…。真係食到停不了。吞拿魚顎部位燒得惹味,油份滿滿又不油膩。吞拿魚顎部位燒得惹味,油份滿滿又不油膩食完壽司,一碗香濃又味美鯛魚湯,完美配合。最後還有時令水果和雪糕,滿足滿足。
與好友一年一度9月之星生日飯。
每年都會揀選日本菜,今晚就享用廚師發板。

前菜金栗和竹筍都係時令蔬菜,味道合時宜。

茶碗蒸十分滑溜。

吞拿魚顎部位燒得惹味,油份滿滿又不油膩。

吞拿魚顎部位燒得惹味,油份滿滿又不油膩

食完壽司,一碗香濃又味美鯛魚湯,完美配合。

最後還有時令水果和雪糕,滿足滿足。

2022-09-19
2022-09-20 889 瀏覽
不用動腦,交由廚師為你發板實在享受。食物帶來驚喜,廚師也有幽默感,完美的一頓晚餐。先來三款時令菜色,不時不食,金栗,螺,竹筍都係季節款式,味美。滑溜的茶碗蒸永遠一瞬間就吃完。最喜歡北海道生蠔,蠔膏飽滿啊!今晚食豪啲,二十道菜的「水月」,主要係刺身。金鯛,石垣貝,白子,清淡的味道先打頭陣。燒吞拿魚顎太好味,油份迫出,脂香滿腔。肉質滑。鯖魚卷,海膽稍為濃味一點增加食欲。深海池魚和吞拿魚都係又肥又美,咀嚼起來,油脂更特出。昆布汁帶子用來間場,再戰壽司。油甘魚,赤身醬油漬,炙右口邊,黑木魚都係今晚壽司代表,perfect。海綿蛋有點像布甸甜點。白粟米可清清味蕾。最後的鯛魚湯,充滿著貼心的享受。

滑溜的茶碗蒸永遠一瞬間就吃完。

最喜歡北海道生蠔,蠔膏飽滿啊!

今晚食豪啲,二十道菜的「水月」,主要係刺身

金鯛,石垣貝,白子,清淡的味道先打頭陣。

燒吞拿魚顎太好味,油份迫出,脂香滿腔。肉質滑。

鯖魚卷,海膽稍為濃味一點增加食欲。

深海池魚和吞拿魚都係又肥又美,咀嚼起來,油脂更特出。

昆布汁帶子用來間場,再戰壽司

海綿蛋有點像布甸甜點。
白粟米可清清味蕾。

最後的鯛魚湯,充滿著貼心的享受。

2022-09-19
2022-09-15 2120 瀏覽
上排去咗呢間「 鮨金 」 食omakesa ,印象幾深刻因為份量多又幾好食。坐壽司吧臺睇師傅製作。「 廚師發板 - 彩霞 (24道菜) $1798 」前菜三點 : < 鰻魚籽 、 茄子 配梅醬 及 白梅貝 > : 清甜開胃~< 蟹蓉茶碗蒸 > : 夠熱又香滑,內有白果、冬菇及蝦肉。刺身:< 金箔 左口魚+左口魚裙邊 >賣相好靚,左口魚偏淡所以配酸汁,裙邊爽彈。< 北海道 厚岸蠔 >肉質肥美,已切開一半,先食原味有海水咸又鮮甜,另一半可加青檸汁提鮮。< 深海池魚魚腩 - 配柚子 >肉質爽嫩有魚油香;< 清心縣象拔蚌 - 北海道白象拔蚌 >比一般象拔蚌清甜爽口;< 龍蝦刺身 竹炭鹽 >賣相靚,肉質爽口彈牙又鮮甜;< 吞拿魚下顎 >(熟食)魚肉好嫩又油潤鮮甜;< 松葉蟹腳 >鮮甜中帶點海水咸香;< 八爪魚觸鬚、吸管 > 吸管好爽脆,八爪魚觸鬚既嫩又帶點口感,配上岩鹽提鮮;< 金目鯛 > 肉嫩及燒過魚皮,落咗醬油提味

壽司吧臺睇師傅製作。

廚師發板 - 彩霞 (24道菜) $1798 」

< 蟹蓉茶碗蒸 > : 夠熱又香滑,內有白果、冬菇及蝦肉。

刺身

< 金箔 左口魚+左口魚裙邊 >
賣相好靚,左口魚偏淡所以配酸汁,裙邊爽彈。

< 北海道 厚岸蠔 >

< 深海池魚魚腩 - 配柚子 >
肉質爽嫩有魚油香;

< 清心縣象拔蚌 - 北海道白象拔蚌 >
比一般象拔蚌清甜爽口;

< 龍蝦刺身 竹炭鹽 >
賣相靚,肉質爽口彈牙又鮮甜;

< 吞拿魚下顎 >(熟食)
魚肉好嫩又油潤鮮甜;

< 松葉蟹腳 >
鮮甜中帶點海水咸香;

< 八爪魚觸鬚、吸管 >
吸管好爽脆,八爪魚觸鬚既嫩又帶點口感,配上岩鹽提鮮;

< 金目鯛 >
肉嫩及燒過魚皮,落咗醬油提味;

< 吞拿魚魚鮫 >
放上魚子金箔,賣相矜貴,厚厚嘅吞拿魚入口充滿魚油脂香,十分美味,令人極滿足~

< 磯煮鮑魚 >

2. 石垣貝 - 好鮮爽;
3. 油甘魚 - 肉嫩清甜;
4. 燒右口魚 - 口感溶化有脂香;
5. 海膽蝦 - 倍感鮮甜;
6. 吞拿魚蓉手卷 - 油潤有濃郁脂香,紫菜夠鮮脆,再加入黃瓜濱,口感味道豐富;

< 北海道白粟米 及 蛋糕 >
白粟米生食都十分爽甜;

< 蜜瓜、青提車、厘子 及 海鹽雪糕 >
曰原來還有多汁香甜的水果及雪糕,解膩又滿足~

整體好滿意。
2022-08-22
$2000 (晚餐)
2022-09-05 296 瀏覽
黎銅鑼灣食飯~Cubus呢幢building都好多日本omakase 喎~揀左呢間綺羅星 16道菜前菜: 白飯魚、螺、味噌海老茶蒸碗~壽司10貫依左目、深海池魚、金木鯛、魷金魚魚腩位、吞拿魚魚鮫位、紫海膽、梳子魚、喜之次、池魚、赤貝~魷金魚魚腩位白滑肥美;吞拿魚取了魚鮫位,油脂分布較均勻;紫海膽一層疊一層,好豐盛既感覺,回甘味重;梭子魚界花界得幾靚;熟食有烤白貝,味道鮮咸~拖羅手卷醃黃瓜拖羅鮮綿,加左黃瓜令整個軟綿手卷添左脆爽口感~自家制鯛魚湯魚湯味幾濃水果甜品好多樣化~有甜粟米、cake仔、仲有哈蜜瓜
黎銅鑼灣食飯~

揀左呢間

綺羅星 16道菜

前菜: 白飯魚、螺、味噌海老

茶蒸碗~

壽司10貫

熟食有烤白貝,味道鮮咸~

拖羅手卷醃黃瓜
拖羅鮮綿,加左黃瓜令整個軟綿手卷添左脆爽口感~

自家制鯛魚湯
魚湯味幾濃

水果甜品
好多樣化~有甜粟米、cake仔、仲有哈蜜瓜
2022-08-22
朋友book左呢間餐廳同我慶生😆一入座就被安排坐係bar枱位置,可以望住師傅整每道料理,職員同經理都好友善😙餐廳不算太大,所以唔會好嘈~·彩霞 (24道菜: $1680)🥒前菜有三小碟,係豆腐魚卷、魷魚蘿蔔 同水茄子伴梅醬,魷魚好淋好入味😆🦀蟹肉蒸蛋:非常滑溜·刺身🐟左口魚🦪兵庫縣處女蠔:肉質爽脆,不會太重海水味和蠔味🐟深海池魚:魚腩部分肉質爽口,亦有魚油香,另一片魚身的肉質較淋🦑魷魚冷麵:第一眼以為是烏冬,原來師傅將魷魚切成條狀,好似平時食烏冬咁食就可以,一啲都唔韌😙🦞伊勢海老龍蝦刺身:肉質爽口彈牙🦪象拔蚌🦪北海道馬糞鹽水海膽杯:淡雪鹽令海膽味道更鮮甜,好新鮮好creamy🤤🐟金目鯛🐟中拖羅 :厚厚一片,仲加左黑松露,無筋,一入口就係魚油香好肥美😍🐟機燒鮑魚&鮟鱇魚肝·燒魚一品料理🔥吞拿魚魚鮫·一品燒理🦞明太子龍蝦天婦羅:用日本腐皮包裹住明太子和龍蝦肉,薄薄的一層炸粉,不會太膩😋·壽司去到壽司已經飽到不行,師傅特登幫我少飯,最後直頭走飯了,但魚生依然大大件😍😍🍣帆立貝🍣燒左口魚🍣喜之次🍣赤貝🍣拖羅🍣黑目魚🍣北海道牡丹蝦:師傅事先將蝦頭膏拆出,再燒香鋪在牡丹蝦上面,超香蝦膏的鹹香味🤤·
彩霞 (24道菜: $1680)
🥒前菜
🦀蟹肉蒸蛋:非常滑溜
刺身
🐟左口魚
🦪兵庫縣處女蠔:肉質爽脆,不會太重海水味和蠔味
🦞伊勢海老龍蝦刺身:肉質爽口彈牙
🍣喜之次
🍣赤貝
🍣拖羅
🍣黑目魚
最後仲有湯、水果同雪糕🍦
整體黎講,非常滿意今次嘅omakase,食材新鮮係基本,配合不同的擺碟,和師傅根據客人喜好和食量做出適當的配搭,亦係令人窩心之處💕
2022-08-26 247 瀏覽
銅鑼灣坐得舒服,食得性價比高之選。但科系沒有港人鍾意嘅奶茶或者檸茶可選擇。當日我食壽喜燒,上台係已經煮好嘅,有小小失望,不過無傷大雅,總括野食新鮮,服務ok,價錢ok。
2022-08-16 338 瀏覽
近來工作很忙,很想慰勞一下自己,於是男友就為我挑了這間Omakase。這間餐廳空間很大,每檯之間距離很遠,亦有優雅的屏風遮擋,私密度不錯,感覺舒適。我們選擇了坐窗邊的位置,沒有坐吧檯,好讓自己望下街景,放空一下。我點了「綺羅星」,有16道菜,男友就點了「水月」,有20道菜,後者的剌身種類較多。Omakase的前菜是師傅給客人的第一印象,賣相或味道都十分重要。打頭陣的前菜是引領客人進Omakase美味之旅的關鍵,這裡的前菜有三款,有爽甜的黑梅貝、特色醬料的白飯魚和配上麵豉醬的彈牙海老,很豐富,更為我打開味蕾。這裡的蟹肉蒸蛋用上了肉質纖細毛蟹肉,滑溜又鮮甜。第一次的壽司五件分別是平貝、中拖羅、池魚、赤貝,還有我最喜愛的海膽。就在這時….男友的套餐有一杯海膽,是剌身四款之一─北海道馬糞海膽!! 海膽味道濃郁,賣相亦很討好,有一朵小小玫瑰插在新鮮的「馬糞」上,而且還有金箔,這個當然要開心SHARE啦! 清甜的北海道粟米和布甸蛋,布甸蛋是較實在的質感,其一面是有少少蕉糖,兩者都是清一清味蕾,迎接下一道菜的好幫手。再來第二次的壽司五件當中有深海池魚、大拖羅、還有時令的伊佐木。最吸引的是大拖羅,雪花
這裡的蟹肉蒸蛋用上了肉質纖細毛蟹肉,滑溜又鮮甜。
再來第二次的壽司五件當中有深海池魚、大拖羅、還有時令的伊佐木。最吸引的是大拖羅,雪花般的脂肪,入口魚香洋溢,甘香非常。
男友的刺身還有,深海池魚、鰹魚葱芽、中拖羅配魚子醬,這幾款都是厚切的,更估不到中拖羅配魚子醬這個矜貴配搭很有驚喜,鮮甜與咸香,很有衝擊,味就充滿層次。
我們各自都有一品料理,非常香口的燒吞拿魚下巴,炸明太子龍蝦膠腐皮卷,脆口又彈牙,多重口感。
自家製魚湯用上了立魚,魚味非常濃郁。
吃飽飽還有時令水果和雪糕,真的大滿足!
2022-08-13 276 瀏覽
提早慶祝生日,又適逢有長崎拖羅來貨咁我哋就去咗食拖羅嘅omakases成餐飯,由前菜到甜品都唔錯!不過,如果你諗住俾咗二千幾蚊,要食一個好fine嘅晚飯……呢一間未必啱你!唔係佢啲食物唔夠精緻,而係呢間餐廳嘅氣氛,比較熱鬧…… 經理哥哥久唔久就會嚟傾兩句,非常Friendly食物方面,樣樣野都新鮮!亦都有比較有創意嘅菜式……成餐飯我比較喜歡嘅有:前菜蘿蔔、海膽軍艦(入面係蝦肉)、櫻花蝦、蝦湯 😋😋
提早慶祝生日,又適逢有長崎拖羅來貨
咁我哋就去咗食拖羅嘅omakases
成餐飯,由前菜到甜品都唔錯!

2022-08-12
  • 前菜
  • 拖羅
  • 大拖羅
2022-08-13 215 瀏覽
久違嘅Omakase,又來到銅鑼灣了。因為我見好多人bookmark呢間餐廳,所以我都bookmark一段時間,終於俾我食到了!甜蝦係膠質滿滿,差啲以為隻甜蝦日日都食膠原蛋白,膠質多到拎去打下蝦膠,整蝦滑絕對一流😂😂醬油漬吞拿魚,配上柚子皮,超級清香第一次咁食拖羅,上面係輕輕燒過嘅拖羅,下面係雪過嘅吞拿魚蓉,成舊拖羅壽司都係魚。燒過嘅拖羅油香十足,吞拿魚蓉口感真係好似飯,一試難忘🤤🤤呢件拖羅真係令我眼前一亮,絕對會encore,睇吓下次有咩驚喜!

醬油漬吞拿魚,配上柚子皮,超級清香

2022-08-11 179 瀏覽
辛苦了一個多月的工作終於結束、決定去鮨金吃餐好的。穿過入口的竹林進入到餐廳、空間感大、左面是一列omakase的吧檯、右面是另一用餐區。「彩霞」Omakase 有二十四道菜、有刺身、料理、壽司等、非常豐富。蟹肉豆腐熱辣辣好滑溜。前菜有海膽豆腐、好滑,加上魚子。另外有白飯魚乾和好像東風螺的海螺。左口魚邊配上紫蘇葉入口爽滑岩手縣的赤埼蠔肉質爽脆、一點也不腥。深海池魚肉質緊實帶油香、加上柚子皮中和剛好。北海道象拔蚌與白牙貝、爽甜鮮美。鮮龍蝦刺身好非常新鮮爽口、配上金箔、看上去閃閃發光、高雅矜貴。下一道是我喜歡的紫海膽、在北海道嘗過那一試難忘的鮮甜味道。清甜甘甜的紫海膽伴上魚籽、口感更豐富。略炙過的金目鯛油香豐腴、肉質細緻肥美!拖羅加上黑魚子金箔、肥美非常、入口即溶的感覺!最後奉上自家製鯛魚湯、熱騰騰好鮮美、還有時令水果作結、大滿足!

前菜有海膽豆腐、好滑,加上魚子。
另外有白飯魚乾和好像東風螺的海螺。

左口魚邊配上紫蘇葉入口爽滑

岩手縣的赤埼蠔肉質爽脆、一點也不腥。

深海池魚肉質緊實帶油香、加上柚子皮中和剛好。

北海道象拔蚌與白牙貝、爽甜鮮美。

略炙過的金目鯛油香豐腴、肉質細緻肥美!

拖羅加上黑魚子金箔、肥美非常、入口即溶的感覺!