2023-04-06 57 瀏覽
旺角金鶴拉麵响正旺角先達小巴站隔離,都幾方便。餐廳環境走昏暗路線,座位闊落,幾好坐。佢拉麵特別在唔係分醬油湯/豬骨湯。反而係海鮮湯底為主,有龍蝦湯,蠔湯,蟹湯,同埋出名嘅雞白湯。今日就試咗期間限定嘅的瀨戶內海牡蠣湯拉麵。朋友就食北海道濃厚蟹湯拉麵(+$20 轉餐)可以揀一款小食同埋一罐飲品,揀咗二件叉燒同可樂。牡蠣湯底第一啖真係好有蠔味,幾濃郁,鍾意食蠔嘅人應該會喜歡。配料有半隻溫泉蛋,紫菜,筍同埋叉燒,麵底好多,多到食唔晒。麵條偏粗身。另外朋友嗰碗蟹肉湯麵,湯底就係海鮮味,中間一大堆蟹肉,賣相同餐牌一模一樣。另外都係有配上叉燒,感覺蟹肉湯面比較抵,因為多咗蟹肉,其他配料都一樣,價錢都一樣賣$138。加$20轉套餐,加配的叉燒,估唔到咁大片,又厚,加得抵。

加$20轉套餐,加配的叉燒,估唔到咁大片,又厚,加得抵。