之前朋友神神祕秘咁約我去灣仔,原來就係慶祝我嘅生日🙈帶我去仙后食下午茶~.門口嘅旋轉門+墨綠色外牆已係打卡位📸今季下午茶主題係「旋轉木馬」+樂園🎠 🎡”Dream a little Dream”~超繽紛🎉[每份下午茶都有一個復古音樂盒作小禮物💕送完即止的].⭐️咸點係摩天輪🎡上面嘅4款撻仔🥧最特別係Cover右下果個「鴨胸沙律紅菜頭啫喱撻」,好開胃!仲有魚子醬🐟忌廉薯餅都唔錯~.⭐️Scone都有驚喜,有一款迷迭香番茄乾鬆餅,配黑蒜醬!好少有呢個咸食口味,黑蒜少少重口味但超香,有沙爹魚蛋味嘅錯覺😂仲有款小紅莓鬆餅配番clotted cream & jam。.⭐️甜點進一步精緻✨有天鵝湖🦢(湖係香檳啫喱)、熱汽球cupcake (百力枝+牛奶朱古力)、壓軸當然係主題「旋轉木馬」!估唔到個地台係蛋糕,連外圍邊&木馬都食得,係朱古力做嘅🤩(不過已經太飽,而且太靚唔捨得食了😳).環境方面,真係由外靚到外!餐廳中間有一座旋轉木馬,好有氣氛📸️天燈都超~華麗的✨連廁所都特別復古,走廊好似50-60年代嘅時光隧道咁✨✨服務人員都好nice好有禮貌~令我地都好好享受左個華麗而又好Lady(姐係港女啦下)嘅下午
之前朋友神神祕秘咁約我去灣仔,原來就係慶祝我嘅生日🙈
帶我去仙后食下午茶~
[每份下午茶都有一個復古音樂盒作小禮物💕送完即止的]

⭐️咸點係摩天輪🎡上面嘅4款撻仔🥧
仲有魚子醬🐟忌廉薯餅都唔錯~

估唔到個地台係蛋糕,連外圍邊&木馬都食得,係朱古力做嘅🤩
(不過已經太飽,而且太靚唔捨得食了😳)
連廁所都特別復古,走廊好似50-60年代嘅時光隧道咁✨✨
服務人員都好nice好有禮貌~令我地都好好享受左個華麗而又好Lady(姐係港女啦下)嘅下午茶時光☺️🍰🍗🍵👯‍♀️
2021-10-16
慶祝紀念