2019-05-02 200 瀏覽
因為我係一個正宗既食肉獸一直都聽講過The Salted Pig呢個大名今日終於有機會俾我試下係美麗華穿過去就已經見到 好方便坐低就當然要睇左main menu先因為4個女仔,所以揀唔到好多野最後就叫左一個豬手同埋一碟Ribs仲叫左一碟Avocado salad同埋seafood paella豬手真係好推廌 因為好耐未食過多肉同埋個皮係超脆!脆到係切唔開 但係用牙一咬就perfect!另一個ribs佢仲會配埋細盤既蔬菜沙律同薯條加埋隻Ribs超厚 比起出面其他餐廳既真係多好多肉!所以覺得呢2碟都叫得好岩到Avocada salad 同我相像既size差不多有少少甜辣既味道 我唔食得辣既但係呢碟ok, 有少少酸辣感覺會開胃啲最後Seafood paella, 都多海鮮 不過4個人既海鮮就唔夠平分但係每人拎1-2樣都ok既可能2-3人食會好啲~Drink menu有好多款揀,最後揀左strawberry and  banana smoothie~感覺ok 唔太甜岩岩好!非常推廌!!!
因為我係一個正宗既食肉獸
一直都聽講過The Salted Pig呢個大名
今日終於有機會俾我試下
係美麗華穿過去就已經見到 好方便

坐低就當然要睇左main menu先
因為4個女仔,所以揀唔到好多野
最後就叫左一個豬手同埋一碟Ribs

豬手真係好推廌 因為好耐未食過多肉同埋個皮係超脆!
脆到係切唔開 但係用牙一咬就perfect!
另一個ribs佢仲會配埋細盤既蔬菜沙律同薯條
加埋隻Ribs超厚 比起出面其他餐廳既真係多好多肉!
所以覺得呢2碟都叫得好岩

到Avocada salad 同我相像既size差不多
有少少甜辣既味道 我唔食得辣既
但係呢碟ok, 有少少酸辣感覺會開胃啲
但係每人拎1-2樣都ok既
可能2-3人食會好啲~

感覺ok 唔太甜岩岩好!

非常推廌!!!
Prawn & Avocado Salad
strawberry and banana smoothie
seafood paella
Pork knuckle