今晚約左個朋友係大角咀食飯,佢話有間非常優質既黃店cafe介紹俾我,講到咁吸引一於試試佢😎入到去覺得裝修好colorful氣氛好好,店員亦都非常有禮貌同殷勤👍我地叫左個匈牙利牛面頰燉意大利飯,香煎西班牙伊比利亞豬肩肉(伴薯蓉)同埋一件蘋果雜莓奶油酥皮撻share~意大利飯既汁底係creamy蕃茄底,啲飯帶啲咬口軟硬適中,牛面頰煮得超淋超好食!!入口即溶絕對無誇張😱😱 豬肩肉啲坑紋煎得好靚仔,不過可能始終係比較厚身既豬加上唔係用慢煮既方法整出黎,所以不至於好嫰滑,但口感味道都ok ge,伴碟薯蓉入口順滑而又唔會太重忌廉味,我呢個唔中意奶類芝士類既朋友都接受到仲覺得唔錯,真難得😅 另外啲菇好香菇味但唔會有草青味👍蘋果雜莓奶油酥皮撻揀左後上, 落單嗰陣店員已經話見我哋食得七七八八就會叫廚房幫我哋焗,因為都要大約十二至十五分鐘,好周到👍👍 上碟果陣微暖,撻皮鬆化幾香奶油味,裡面蘋果蓉包住啲莓,唔太酸又唔太甜岩岩好😋 莓味清新,連埋面頭既粒粒食脆脆地口感更豐富,呢個甜品幾出色👏🏻遺憾地今晚試唔到佢既西班牙海鮮炒飯,唔記得咗店員話因為賣晒定來貨有問題,下次一定要再黎試下!👍
匈牙利牛面頰燉意大利飯

牛面頰