2020-05-07
Litchi & Roses飲品黎左先,同事知我鍾意荔枝味所以幫我點左呢杯Litchi & Roses,淡淡粉紅色既外表本身已經令我心心眼,但原來仲有驚喜~店員會拎支槍係飲品上吹成一個波波,用叉吉穿個波波就會化成煙,非常有趣!急不及待試下個味道,果然荔枝味好濃,飲落口甜甜的,非常順喉。熱溶法國流心芝士配香草焗薯及意大利煙火腿店員首先將香草焗薯及意大利煙火腿奉上,然後手拎一大舊燒好表面既芝士刮一大份落黎~芝士微焦熱溶哂,香味冇得頂!忍唔住就咁食一口芝士~外脆內軟既口感加埋拉絲效果,再試下連埋焗薯及意大利煙火腿一齊食,口感更加非常豐富,對於平時唔好芝士既我都忍唔住口食唔停!慢煮八爪魚伴蟹羔意大利飯黎到果陣覺得幾驚喜,因為未食過咁大隻既八爪魚爪,跟住就係度幻想隻八爪魚本體應該都幾巨~XD切開d八爪魚腳,口感軟稔度唔似食緊八爪魚,超易咬,呢個就係慢煮既威力!意大利飯被蟹羔同墨魚汁染成兩種色,食落creamy但又唔會滯。72%朱古力球伴高溫熱情果汁 香草雪糕及椰糖脆脆又係我最期待既甜品環節,店員擺低個朱古力波波,等我地影完相就淋上熱情果汁,跟住面層既朱古力就會溶化哂~入面係雲呢拿雪糕,見到有一粒
熱溶法國流心芝士配香草焗薯及意大利煙火腿
慢煮八爪魚伴蟹羔意大利飯
72%朱古力球伴高溫熱情果汁 香草雪糕及椰糖脆脆
又係我最期待既甜品環節,店員擺低個朱古力波波,等我地影完相就淋上熱情果汁,跟住面層既朱古力就會溶化哂~入面係雲呢拿雪糕,見到有一粒粒雲呢拿籽,食落好香雲呢拿味,平時好怕雲呢拿雪糕味道好奶,呢度既出品令我對雲呢拿雪糕完全改觀!再加埋底部未完全溶化既朱古力,連埋熱情果汁加埋雪糕一齊食,酸甜既比例非常恰當,間中仲會咬到椰糖脆脆,好crunchy既口感,成個甜品個配撘絕對冇得輸!
呢度無論環境、氣氛、服務同食物水準都一流,必定會再encore!