約左朋友放工食飯,因為就腳所以揀左油塘食,咁岩朋友之前話食過間幾掂既冰室,平時其實我麻麻地冰室,覺得頹頹地,但朋友再三強調呢間冰室唔同,野食堅好食講到咁正一定要試下,一試不得了,完全係驚喜啊聽朋友講第一次必試招牌,即係封面既滑蛋叉燒飯,可惜晚市好似冇,所以叫左同系列既滑蛋蝦牛肉飯,一樣食到lam lam脷要強調下,呢個係我食過最掂既滑蛋飯叉燒同牛肉一樣配合得好好,食到唔停口,配上旺記祕製既甜鼓油,以前好驚送飯既汁會太鹹,呢個飯完全唔會,我成碟食哂因為朋友係蕃茄迷,去親邊度都會叫蕃茄有關既食物,所以今日叫左蕃茄餐肉米粉,個蕃茄湯幾濃,見朋友成碗湯飲哂跟餐仲有多士送,朋友建議加多八蚊升級做奶油多,的確更正跟餐會送野飲添,本身想試薑味奶茶,覺得幾得意,不過最後叫左柚子蜜,一樣唔使加錢另外要贊一贊呢度既服務態度,姐姐笑笑口,唔會黑面唔會趕人食快d,同一般茶記唔一樣一定有下次
講到咁正一定要試下,一試不得了,完全係驚喜啊

要強調下,呢個係我食過最掂既滑蛋飯

跟餐仲有多士送,朋友建議加多八蚊升級做奶油多,的確更正

一定有下次
2019-07-12