2023-01-08
母親大人就生日一定要好好慶祝,今次就去天龍軒,又係米芝蓮餐廳食物一定有番咁上下,又有靚景,服務又一流,係好值得一篇好既食評。一早訂左位,餐廳早一日打電話黎confirmbooking,會問埋你有咩特別慶祝,就呢樣已經好貼心。當天reservation係13:30,我地13:15 已經到。由於時間未到,我地被安排到等候室暫待。等候室已經係一個無敵海景,有梳化,有櫈任坐。職員會叫名安排入座,起初我地被安排坐餐廳中間位置。我地今次叫點心,第一道上既係蝦多士。當我地仲食緊呢道嘢食既時候,侍應走埋黎同我講:「小姐,窗口位張檯取消左,你慢慢食埋個蝦多士先,食完我幫你地轉去窗口位吖」。我當然話好。人地貴為一間米芝蓮餐廳,慕名而來既食客多的是,其實無咩必要要做到咁周到,你唔出聲,佢其實無必要幫你轉檯。呢啲服務係令到你有一種賓至如歸既感覺 ,真係當你係貴賓咁招待。真係好抵讚。最後餐廳仲送上免費甜品同一包茶葉比母親大人,真係服務好到一個極致!天龍軒食既唔單止係食物,180度海景,亦都係優秀既服務。一定會再去。蝦多士 - 多士好脆,鬆化。鮑魚酥 - 食之前侍應會稍稍介紹內餡。皮都係鬆化既,推薦。燒腩仔蝦餃龍
一早訂左位,餐廳早一日打電話黎confirm
booking,會問埋你有咩特別慶祝,就呢樣已經好貼心。
蝦多士 - 多士好脆,鬆化。
鮑魚酥 - 食之前侍應會稍稍介紹內餡。皮都係鬆化既,推薦。
燒腩仔
蝦餃