尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
2019-03-10 22796 瀏覽
今次來食tea buffet,3點半開始,去到門口已經排隊安排入座,我們有9人坐長枱,餐廳座位很舒服,是疏化椅,食物種類也是好多,有凍蝦青口,刺身壽司冷麵,咖哩, pizza,煎漢堡扒雞堡吉列豬扒,炸小丸子,長通粉,忌廉湯,流心蛋法包,燒味,即煮麵檔,燒牛扒,天婦羅,熱葷甜品等等……pama ham哈蜜瓜好甜又juicy加上ham的咸香好好味。蝦同青口也新鮮。水果也有好幾款,西瓜哈蜜瓜波蘿提子等,夠新鮮同甜。芝士tart是餐廳打鼓通知食客,熱辣辣推出的,好特別,味道也好軟又香,不是好甜又漏,芝士餅乾好味,有三款芝士,那件手卷入面好多洋蔥有d辣。刺身有三文魚,吞拿魚,希靈魚,仲有一款魚,只是食了三文魚,好肥美,厚切的。燉鮮奶,唔太甜,夠滑身。又夠晒熱,即場焗的。牛肉碎粥,顏色好深,用料足,好入味。真的好味。疏乎里班㦸,即刻整,七分鐘8件,自己加醬同配料, 夠鬆軟不過不是好夠蛋香。三文魚頭好夠香,魚肉夠滑。炸雜菜天婦羅。好多唔同的疏菜,好鬆化,也不是好油膩。甜品也是好多款式的,兩個甜品櫃放了些唔同味道的馬卡龍,一小小件的蛋糕,一小小杯的啫喱布甸奶凍慕絲等等,還要有格仔餅,煎堆,曲奇等等……

水果也有好幾款,西瓜哈蜜瓜波蘿提子等,夠新鮮同甜。

燉鮮奶,唔太甜,夠滑身。又夠晒熱,即場焗的。

牛肉碎粥,顏色好深,用料足,好入味。真的好味。

三文魚頭好夠香,魚肉夠滑。

炸雜菜天婦羅。好多唔同的疏菜,好鬆化,也不是好油膩。

甜品也是好多款式的,兩個甜品櫃放了些唔同味道的馬卡龍,一小小件的蛋糕,一小小杯的啫喱布甸奶凍慕絲等等,還要有格仔餅,煎堆,曲奇等等……荔枝果凍唔甜的,啫喱就好香黑加侖子味同有些雜果粒,朱古力曲奇好香同入面是有nuts的,層次豐富,馬卡龍都好鬆化。

Haagen~Dazs雪糕,有六款口味,食了芒果同士多啤梨,還有些M&M,麥堤沙,綿花糖,熊仔糖,黑加侖子糖同朱古力碎

整體食物質素很好。款式夠多,可惜服務質素不太好,餐廳不是full house,唔夠人手收碟,員工不主動,我們每次取完食物回座位也是好多碟未收。還有員工禮貌也欠佳,朋友要求他們取碟也是冇反應的,作為一間五星級酒店,真的是接受不了!!!
2019-03-09
慶祝紀念