2020-07-04 429 瀏覽
糧尾時候又到,自然keep住去茶餐廳冰室揾野食,<龍門冰室>今次又成為月尾飯堂之一,完全合乎抵食又好食,價格又親民嘅元素,所以今晚又來開餐啦!!~茶餐廳都算多人,不過餐廳既卡位夠闊落,吾會好迫。餐廳亦有供應消毒搓手液及口罩信封用來放口罩,十分窩心。今晚我地試左兩個餐<玉子燒常餐>:咸牛肉芝士奄列配奶醬多沙爹牛肉麵龍鳳檸樂<紅燒汁鮑魚仔茶餐>:鮑魚烏冬配3.6北海道牛乳炒蛋,配脆豬包鮮奶咖啡夠濃夠香滑咸牛肉芝士奄列: 咸牛肉同芝士餡料都好多,炒蛋亦煎得夠滑好好味。主角鮑魚烏冬,足足有5隻小鮑魚,鮑魚有匙羹左右咁上下大,鮑魚入口好腍好滑,咬落去肉質夠彈牙,帶有少少鮑魚汁既鮮味,配烏冬味道不錯。呢個鮑魚麵常餐,都衹係$60蚊,就比足5隻鮑魚仔你,糧尾既日子都可以嘆下鮑魚常餐,真心推薦呀!我地另外仲加左蜜糖雞翼、煎龍利柳同炸雞髀,每樣跟餐都係加十幾蚊,價錢平之餘,水準亦不錯。蜜糖雞翼炸得皮脆,仲有甜甜蜜糖味道。煎龍脷柳沒有煎得過火,煎得香脆肉嫩。炸雞髀炸得皮夠薄夠脆,雞肉夠嫩滑,入口啖啖肉。芝士肉醬焗薯條是焗得比較腍身的,芝士同肉醬嘅味道非常濃郁

今晚我地試左兩個餐

<紅燒汁鮑魚仔茶餐>:
鮑魚烏冬
配3.6北海道牛乳炒蛋,配脆豬包
鮮奶咖啡夠濃夠香滑

煎龍脷柳沒有煎得過火,煎得香脆肉嫩。

炸雞髀炸得皮夠薄夠脆,雞肉夠嫩滑,入口啖啖肉。

芝士肉醬焗薯條是焗得比較腍身的,芝士同肉醬嘅味道非常濃郁,好好味吖!!~
沙爹牛肉麵嘅份量都唔少,牛肉夠嫩夠滑,公仔麵亦夠彈牙。

成餐飯都係食左二百蚊左右,仲要有鮑魚落肚,真心抵食。另外值得一讚既係,餐廳上菜上得好快,而且坐咗接近一小時亦沒有趕客,服務不錯吖!!

• 紅燒鮑魚麵常餐