2019-07-26 1747 瀏覽
admin同事話收到張點心半價flyer, 於是就星期一成班人lunch去試下。原來係蘭桂坊紅樓嘅分店!!上次試過蘭桂坊果間都幾唔錯,最深刻印象粉紅色蝦餃今次又點少得!!!每次見到都忍唔住要影影影!今次銅鑼灣店梗係要叫d唔同嘅點心小吃啦 一見到國寶芝麻包上枱,真係尖叫人一出黎! 勁cute得黎搞到我地班女同事都唔捨得食。 芝麻香氣十足,包又夠軟, 略嫌分量太少啦 咁多人點夠分仲叫左我最鐘意食嘅紅油炒手,唔會太辣 肉亦夠嫩 值得推介最驚喜係個茄子豆腐(唔記得個名係唔係咁) 本身諗住都係奇怪味同埋會係麻醬日本沙律果d口味 點知上左枱望左好耐d茄子去左邊。 原來師傅將茄子去皮起肉夾在兩片薄豆腐中 食落滑溜之餘仲帶有香甜濃郁的茄子味。一個字,正!可能好耐無食炒飯,食嘅時候竟然諗起媽媽嘅味道。 好多新鮮海鮮加上飯夠乾身,飽肚之選!

每次見到都忍唔住要影影影!

芝麻香氣十足,包又夠軟, 略嫌分量太少啦 咁多人點夠分

仲叫左我最鐘意食嘅紅油炒手,唔會太辣 肉亦夠嫩 值得推介

2019-07-22