2018-11-12
星期日難得出到中環睇展覽,當然係中環食個靚飯先走啦。假日既中環,雖然比平日冷清少少,但街上都不失人氣,餐廳選擇更加多不勝數 行下行下,見到尼間北海道炉端 悅藏門口企左個親切既日本人招呼,見時間尚早餐廳都有幾枱客人,就有少少信心入去試下啦被親切侍應帶到上二樓就座,入內環境充滿和式氣氛。由於唔係太肚餓,兩個人只係叫左四樣野。首先黎既係,燒茄子,上面好多跳緊舞既木魚 令美味多汁既茄子更多一份香口!跟住黎既係,三文魚牛油果壽司,一碟有八件,每件既份量仲比出面既大 好味既!然後期待食既雞串燒拼盤出場啦!每串係雞既唔同部位,每串各有特色👍🏼出色既!最後黎既,係豚肉鍋。未試豚肉,淨係試湯底已經覺得好好味!! 侍應更教我地正宗既食法😊整體成餐飯都好滿意 下次黎中環食日本野一定會返黎!! 食完之際,發覺成間舖都坐滿了,都聽到唔少係熟客黎!食物質素同服務態度抵佢有咁多回頭客既!